Trošarine idu u skraćenu proceduru, pljesak nakon glasovanja

Set zakona o trošarinama neće se razmatrati u hitnoj proceduri već u skraćenom postupku, odlučeno je u četvrtak na sjednici Zastupničkoga doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Sa 19 za, 19 protiv i dva suzdržana nije bilo dovoljne većine. Nakon ovakvoga glasovanja uslijedio je pljesak u Parlamentu. No, zastupnici su glasovali za skraćenu proceduru sa 21 glas za i 19 protiv.

Ovo je već drugi put da se ne usvoji prijedlog da se set zakona o trošarinama razmatra po hitnoj proceduri. Naime, na prethodnoj sjednici zastupnici nisu prihvatili hitnu proceduru donošenja tih zakonskih rješenja, a potom je zakone razmatralo Vijeće ministara te ih uputilo u parlamentarnu proceduru.

Set zakona su podržali zastupnici Doma naroda PSBiH na prošloj sjednici, prenosi Bljesak.info.

Još uvijek je neizvjesno kako će zastupnici SDA glasati na ovoj sjednici, s obzirom na to da su na prošloj sjednici svoje ‘ne trošarinama’ iz SDA rekli Šemsudin Mehmedović, Sadik Ahmetović, Senad Šepić i Salko Sokolović.

Nakon jučerašnjega sastanka, Klub zastupnika SDA Bakir Izetbegović je izjavio kako očekuje podršku sedam ili osam zastupnika SDA.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.