Trojica 38-godišnjaka ne osjećaju se krivim za uzgoj marihuane u Širokom Brijegu

U ponedjeljak 8. siječnja 2018. godine pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu održano je ročište povodom izjašnjenja o krivnji. O krivnji su se izjašnjavali M. L. (38), B. R. (38) i I. L. (38). Sva trojica optuženika negirali su krivnju.

Optuženi se terete da su neovlašteno proizvodili i stavljali u promet opojnu drogu te da su sprječavali službene osobe u obavljanju službene radnje.

Optuženi se terete da su u mjestu Gostuša, Široki Brijeg, zasadili više sjemenki indijske konoplje od kojih su iznikle 54 stabljike. Vještačenjem se utvrdilo da stabljike sadrže psihoaktivnu komponentu THC i predstavljaju opojnu drogu Cannabis, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Naime, dana 6. rujna 2017. godine policijski službenici PU Široki Brijeg zatekli su optužene u zasadu. Kada su ih namjeravali lišiti slobode, optuženi su na policijske službenike pustili psa “Američki staford”, kojega su policijski službenici, osjećajući se ugroženo, ustrijelili. Nakon toga optužene su lišili slobode i izuzeli navedene stabljike, kao i predmete kojima je kazneno djelo počinjeno.

Predmet će se uputiti drugom sucu radi zakazivanja glavne rasprave.

Posuški poduzetnik izjavio da nije kriv za gospodarski kriminal

Za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljana u promet opojnih droga propisana je kazna zatvora od 1 do 10 godina, dok je za kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje propisana kazna zatvora od 3 mjeseca do 3 godine.

(www.jabuka.tv)

19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.