Trkači iz Širokog Brijega i Gruda trčali u spomen 20. obljetnice stradanja Hrvata na Stipića livadi

U spomen 20. obljetnice stradanja 39 hrvatskih civila i branitelja na Stipića livadi trkači iz Širokog Brijega i Gruda trčali su 68 kilometara dugu memorijalnu trku iz Širokog Brijega do Doljana, odnosno spomen obilježja na Stipića livadi.

Ovi hrabri i odvažni trkači krenuli su s Trga širokobrijeških žrtava (kod Križa) u 4 ujutro da bi na Stipića livadu došli oko 10.30 sati uz brojna čestitanja i zahvale nazočnog puka. Po dolasku trkači su položili vijenac, zapalili svijeću i pomolili se za 39 nevinih žrtava zvjerskog pokolja Armije BiH.

Sedamdesetak kilometara dugu ruta trkači su prešli kroz Dobrkoviće, Izbično, Gornju Britvicu, pa kroz Sutinu, i tako do Stipića livade. Tijekom trke obišli su i mjesno groblje u Izbičnu gdje su se pomolili i zapalili svijeću za stradalog Dražena Pavkovića, koji je svoj mladi život izgubio upravo na Stipića livadi.

Kako su nam sudionici trke rekli po dolasku na mjesto stradanja, ovom memorijalnom trkom željeli su odati počast poginulim braniteljima, te se nadaju kako će ova njihova trka prijeći u tradiciju i da će tako dati svoj doprinos da se ovakav zločin više nikada ne ponovi.

Sudionici memorijalne trke se posebno zahvaljuju ministru branitelja ŽZH Mladenu Begiću, Udruzi specijalne policije iz domovinskog rata i svima drugima koji su na bilo koji način pomogli da se ova trka realizira.

(www.jabuka.tv | Ivan Kraljević)1 komentar

  • Svaka vam čast.Učinili ste nešto hvalevrijedno. Malo je onih koji danas ičim žele pokazati da cijene žrtvu ubijenih za našu slobodu i mir.Šutnja kojom je obavijena njihova žrtva je grijeh koji pada na nas , na našu savjest , na naš mir dana inoći kojim nas oni zadužiše svojom nesebičnom žrtvom.Neka im je vječni pokoj i slava. Neka dušama njihovim Svevišnji i svemogući Bog podari vječni mir i Blagoslov Svoj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.