Trikovi koji će vas vratiti u život, i ne, to nije kava

Ponekad je umor uzrokovan stresom, nedostatkom vježbanja ali i zbog loše prehrane ili radnog okruženja pa se može pojaviti u najnepovoljnijim trenutcima.

Međutim, postoje načini kako podignuti svoju energiju bez kave, prenosi portal BrightSide.

Odmorite se 20 minuta

Istraživanja pokazuju da je samo 20 minuta drijemanja potrebno kako biste se probudili produktivni i energični kako biste mogli nastaviti gdje ste stali.

Odmarajte se na tamnom mjestu bez ometanja. Nakon odmora umijte se hladnom vodom i odite u kratku šetnju.

Sjednite uspravno

Istraživanja su pokazala da sjedenje u uspravnom položaju pomaže u borbi protiv umora zato što se poveća razina kisika u našoj krvi.

Druga istraživanja pokazala su da su ljudi koji sjede ravno skloni boljem raspoloženju i doživljavaju manje negativnih emocija u usporedbi s onima koji sjede u pogrbljenom položaju.

Dobro se nasmijte

Smijeh ima mnoge zdravstvene koristi, a jedno od njih čini vas energičnijima i budnijima. Kad se smijemo udišemo zrak bogat kisikom koji stimulira naše srce i mišiće i povećava razinu endorfina u našoj krvi. Kao rezultat toga, smijeh nam pruža porast energije.

Pomirišite štapić cimeta

Miris cimeta ima nevjerojatan učinak na ljudski mozak zato što pojačava aktivnost mozga i bori se protiv gubitka pamćenja i živčane napetosti pa razmišljamo brže i produktivnije.

Izmasirajte stopala za ublažavanje stresa

Stres je jedan od razloga zbog kojih se osjećamo iscrpljeno do kraja dana. Dobra masaža za ublažavanje stresa može stvoriti čuda za vaše umorno tijelo, prenosi Index.hr.

Također, stopala sadrže preko 7000 živčanih završetaka, 19 različitih mišića, 107 ligamenata i 26 kostiju, a pritisak koji se primjenjuje na određene dijelove stopala može umanjiti bol, stres i umor.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.