Tri zlata za posuške “Poskoke”, Dominik Jukić najbolji junior u Federaciji

Taekwondo prvenstvo Federacije BiH na kojem je nastupilo oko 400 natjecatelja u svim uzrastima u sportskoj borbi i formama održano je u nedjelju, 21. travnja u Visokom.

Taekwondo klub “Poskok” iz Posušja nastupio je u obadvije discipline gdje je ostvario odlične rezultate.

U sportskoj borbi nastupilo je 10 natjecatelja koji su se izborili za 7 medalja. Najuspješniji posuški borac na Prvenstvu bio je Dominik Jukić koji je u konkurenciji juniora do 68 kilograma sa tri uvjerljive pobjede osvojio zlatnu medalju i titulu najboljeg juniora u Federaciji BiH.

Dominik se nakon dvije pobjede rezultatom 2:0 u rundama nad predstavnicima iz sarajevskih klubova u finalu susreo sa predstavnikom iz Visokog od kojeg je zahvaljujući greškama sudaca izgubio rezultatom 1:2 u rundama na nedavno održanom Državnom prvenstvu u Tomislavgradu.

Dominik ovaj put nije ništa prepustio slučaju već je rezultatom 2:0 u rundama uvjerljivo slavio i donekle ispravio nepravdu nanesenu u zadnjem njihovom susretu. Osim Dominika zlato je osvojila i aktualna kadetska državna prvakinja Anamarija Miličević. Anamarija je u kategoriji kadetkinja do 51 kilogram ostvarila tri uvjerljive pobjede na putu do zlatne medalje i tako osigurala svoje mjesto u kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Srebrne medalje su osvojili Mihaela Senjak u kategoriji seniorki do 57 kilograma, Filipa Bašić u kategoriji juniorki do 63 kilograma i Boris Gavrić u kategoriji kadeta do 49 kilograma.

Brončani su bili Šimun Topić u kategoriji juniora do 59 kilograma i Filipa Bakula u kategoriji kadetkinja do 41 kilogram. U borbama za medalju ovaj put izgubile su Lucija Pirić juniorka do 49 kilograma, Magdalena Gavran kadetkinja da 55 kilograma i Marta Grubišić kadetkinja do 47 kilograma.

Posuški “poskoci” opet su se našli među tri najbolja kluba, a ovaj put su Dominik i Šimun sa svojim medaljama zauzeli treće ekipno mjesto u Federaciji BiH u juniorskoj konkurenciji.

Osim uspješnih boraca posuški klub su predstavili i ništa manje uspješni formaši koji su izborili četiri medalje. Najuspješniji od njih je bio Ivan Penava koji je u kadetskoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju i postao prvak Federacije BiH u formama.

Srebrnu medalju osvojila je Jelena Penava, a brončane Ema Bašić i Lucija Barać. Bez medalje su ovaj put ostali Petra Lončar i Anđa Tomić. Poskoke su na ovom prvenstvu pratili treneri Lucija Bašić, Mihaela Senjak i Petar Boban uz veliku tehničku i moralnu podršku roditelja.

Ja sam zadovoljan nastupom svojih sportaša i njihovim rezultatima. Uvijek se nešto može bolje, ali mi smo dali sve od sebe i to je najbitnije. Nažalost neki naši najbolji borci već neko vrijeme izostaju sa nastupa zbog bolesti i oporavka, a neki su bili ozlijeđeni i morali su propustiti ovaj nastup. Sada nas očekuje 3 tjedna bez nastupa gdje ćemo nastojati oporaviti ozlijeđene borce i što bolje se pripremiti za mini pripreme koje planiramo odraditi u Beogradu pred sljedeća bitna natjecanja krajem svibnja.

Čestitam mojim borcima i naravno formašima koje vodi naša trenerica Lucija i od kojih u budućnosti očekujem još bolje rezultate, a zahvaljujem se od srca roditeljima naših članova bez čije podrške sve ovo bilo bi puno teže, kao i svima koji nas podržavaju i pomažu nam na putu do ovih rezultata, kazao je trener Petar Boban.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.