Tri stvari koje morate znati prije nego što se odlučite useliti s dečkom

Iako se ponekad zajednički život čini kao logična odluka, potrebno je dobro promisliti prije tog važnog koraka.

Kako biste bili sigurni da ste zbilja spremni useliti se s partnerom, prođite kroz sljedeće tri stavke.

Podjela kućanskih poslova

Ako ste vi vrlo čista i uredna osoba, sigurno vam neće biti drago vidjeti razbacanu prljavu odjeću po podu, zaprljanu dasku wc-školjke, nepospremljen kuhinjski stol i slično. Dogovor oko podjele kućanskih poslova važna je stavka o kojoj morate porazgovarati s partnerom i postaviti svoje uvjete te dopustiti njemu da postavi svoje. Na kraju krajeva, useljavate se skupa kako biste bili sretniji i zadovoljniji, a ne suprotno.

Razgovor o novcu

Dijelite li sve troškove po pola, stavljate li novac u zajednički budžet ili funkcionirate po sistemu “onaj koji više zarađuje više i doprinosi”. Pitanje novca, podjele istog i plaćanja svih životnih potreba među najvažnijim su stavkama koje morate proći kako biste znali na čemu ste i što možete očekivati. Važno je postići sporazum koji odgovara i vama i vašem partneru kako kasnije ne bi bilo nepotrebnih nesuglasica oko toga, piše Index.hr.

Zajednički život prije braka – da ili ne?

Možda se uopće ne planirate ženiti, a možda vam je to trenutni prioritet. Bilo kako bilo, razmislite kada je za vas najbolje vrijeme za useliti se s partnerom i što će usrećiti njega, a što vas. Ako ne želite isprobati zajednički život prije braka jer njegujete određene tradicionalne vrijednosti, razgovarajte s partnerom o tome i objasnite mu svoje stavove. Prisilne odluke nikada nisu donijele ništa pozitivno.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.