Tri najčešća načina kršenja bontona s kojima trebamo što prije prestati

S vremena na vrijeme svatko prekrši poneko pravilo lijepoga ponašanja, što je sasvim normalno. No, ova tri pravila bontona puno češće kršimo nego što bismo zapravo trebali, piše Zadovoljna.hr.

1. Nepristojnost

Biti pristojan prema drugima u svakoj situaciji najvažnije je pravilo bontona koje možete slijediti. Pristojnost se veže uza sve osobe koje pojedinac susretne. Dakle, budite pristojni prema svima, od susjeda, šefa i kolega pa do blagajnice u trgovini. Nepristojnost ili pak otresitost, bahatost i bezobraznost zapravo pokazuju jednu vrlo lošu stranu vašega karaktera.

2. Kašnjenje

Ovo je pravilo koje se svakako prečesto krši. Ako ste jedna od onih osoba koja vječito kasni baš svaki put, to pokazuje vaše nepoštovanje prema drugim ljudima i njihovom vremenu. Kada je točno vrijeme dogovoreno, onda se tada i pojavite. Povremeno kašnjenje bit će vam oprošteno ako nazovete drugu osobu i to joj kažete te objasnite razloge kašnjenja i navedete kada ćete točno doći.

3. Korištenje mobitela u društvu

Svoju pažnju uvijek poklonite onim osobama s kojima ste fizički u društvu. Ako primite poziv ili poruku na koje hitno trebate odgovoriti, pristojno se ispričajte te se potrudite da svaki elektronički kontakt bude što kraći. Također, nemojte se dopisivati s nekime dok ste u društvu jer je to vrlo nepristojno.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.