Tri idiota – Indijski film koji zaslužuje više pažnje

Što kažete kada vam netko preporuči da pogledate indijski film i usput kaže da odavno nije pogledao ništa bolje?

Je li već tada skeptično slušate o tom filmu samo zato jer nije iz hollywoodske produkcije? To nije ništa neobično, većina nas teže prihvati nešto na što nismo navikli, pa tako i filmove koji stižu iz bollywoodske produkcije. Ne znamo zašto, ali vjerovatno zbog besmislenih indijskih sapunica koje traju godinama, poput “Male nevjeste” ili možda zbog same činjenice da je to bollywoodska produkcija, a ne hollywoodska odnosno ne ono na što smo navikli.

Indijske serije i filmovi su prepuni detalja (kiča) i to na neki način može smetati gledatelju. Unatoč svim  predrasudama odlučili smo pogledati film i moramo priznati da zaslužuje pozitivne kritike. Film je jednostavno spoj svega komedije,  drame i romantike pa čak i mjuzikla. Znamo, možda na prvu zvuči kao neki kaos, ali film je zaista vrijedan gledanja.

Kroz radnju filma obrađuju se životne situacije u kojima se može pronaći svatko od nas, a obrađene su tako da gledatelj u jednom trenutku “umire” od smijeha dok u drugom stidljivo briše suze s lica. Ono što zaista treba istaknuti kao najveći plus ovoga filma je način na koji ovaj film veliča i u prvom planu prikazuje ljudsku dobrotu i nesebičnost, a to se rijetko može vidjeti u današnjim filmovima.

Film je prije svega poučan i prikladan je za sve uzraste, nema psovki, nasilja niti seksualnih scena što ga ujedno čini savršenim obiteljskim filmom.

3 Idiots (2009)

Dvojica prijatelja idu u potragu za trećim prijateljem. Na putovanju se prisjećaju studentskih dana i dogodovština koje su utjecale na njihove živote. Prisjećajući se tih događaja shvaćaju kako ih je njihov prijatelj naučio da misle drugačije, pa sve i pod cijenu toga da ih ostatak svijeta proglasi “idiotima”.

Ocjena filma (imdb): 8,4

Vrijeme trajanja: 3 sata

Glumci:  Aamir KhanMadhavanMona Singh

Redatelj: Rajkumar Hirani

(www.jabuka.tv)/Marijana Baković


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.