Pivac iz Vrgorca izgradio najveću pršutanu u ovom dijelu Europe | Jabuka.tv

Pivac iz Vrgorca izgradio najveću pršutanu u ovom dijelu Europe

Poznata vrgorska tvrtka – Grupa Pivac našla se među nominiranim velikim tvrtkama za Zlatnu kunu, priznanje koje svake godine najboljim firmama dodjeljuje HGK Županijska komora Split.

Sretni smo što naša vrgorska tvrtka Mesna industrija Braća Pivac iz godine u godinu raste i jača. Za to prvenstveno želimo zahvaliti svim zaposlenicima Grupe Pivac, koju čine još i čakovečka Vajda i karlovački PPK, jer su oni ti koji su taj rast i razvoj omogućili. Poslovni uspjeh ne bi bio moguć ni bez naših vjernih kupaca koji su godinama uz nas, prepoznaju našu kvalitetu i cijene tradiciju te naše proizvode kupuju i u više od 220 maloprodajnih mjesta po cijeloj Hrvatskoj. Ova je nominacija pokazatelj da su ti rezultati vidljivi i prepoznati i od ostalih dionika poslovne zajednice i izuzetno smo ponosni zbog svih onih koji su za nju zaslužni, kaže Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Pivac, piše Dalmatinski portal.

Istaknuo je kako su im ti rezultati ujedno obveza i poticaj da i dalje zajedno rastu, a sve kako bi i dalje stvarali stabilne, uspješne domaće kompanije koje mogu biti pokretači cjelokupnog hrvatskog gospodarstva

Grupa Pivac stvorena je na temeljima Mesne industrije Braća Pivac, osnovane u Vrgorcu 1952. godine. Brend Pivac danas je lider na hrvatskom tržištu s godišnjom proizvodnjom koja premašuje 150.000 komada pršuta i sinonim je za vrhunske suhomesnate delicije. Godinu 2018. obilježila su pokretanja mnogih važnih investicija u svim trima mesnim industrijama Grupe Pivac, 2019. godinu obilježili su njihovi uspješni dovršetci, a 2020. će godinu obilježiti nove investicije.

Pršut je najprepoznatljiviji brend mesne industrije Pivac iz Vrgorca

Smatramo da bez kontinuiranog ulaganja u proizvodnju ne postoji pametna i kvalitetna formula za dugotrajnu stabilnost bilo koje kompanije. U Vajdi smo 2019. godine dovršili projekt modernizacije proizvodnog pogona i poslovnih procesa vrijedan 7 milijuna eura, a za 2020. godinu čekaju nas i daljnje investicije s novih 3 milijuna eura ulaganja. Završili smo i investicijski ciklus u PPK karlovačkoj mesnoj industriji vrijedan 2 milijuna eura. Pored toga smo izgradili najveću pršutanu u ovom dijelu Europe, u kojoj ćemo moći proizvoditi više od 300.000 komada dalmatinskog pršuta zaštićenog oznakom zemljopisnog podrijetla te preko 2.200 tona dalmatinske pancete, kraškog vrata i dalmatinske pečenice, najavljuje Ivica Pivac.

Ističe kako je vrijednost prve faze iznosi 15 milijuna eura, a sljedeće godine nastavljaju s drugom fazom vrijednom gotovo 20 milijuna eura koja obuhvaća novi proizvodni pogon i distributivni centar, a sve u Gospodarskoj zoni Ravča kraj Vrgorca. Grupa Pivac proširila je portfelj turističkom tvrtkom Sol Tourism d.o.o. te je većinski dioničar Kraš prehrambene industrije d.d. 

Jedan od najvažnijih događaja od samog početka poslovanja naše obiteljske kompanije svakako je i kupnja Kraševih dionica od Kraš-ESOP-a čime je Grupa postala jedan od najvećih proizvodno-prehrambenih subjekata u jugoistočnoj Europi s gotovo 5.000 zaposlenika. Tako ćemo se u narednoj godini posvetiti i daljnjem rastu i razvoju naše nove tvrtke članice, zaključuje Ivica Pivac.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj: