Trener Fenerbahčea: Livaković je jako pogođen situacijom

Nemile scene koje su se dogodile u utakmici turskog prvenstva između Trabzonspora i Fenerbahčea i dalje su glavna tema u Turskoj.

O svemu je sada za portal Fanatik progovorio trener Fenerbahčea Ismail Kartal.

Od početka utakmice su nas gađali bocama s vodom i kovanicama. Jedna kovanica je pogodila Dominika Livakovića u lice i u tom trenutku sam rekao sucu da prekine i odgodi utakmicu. No, četvrti sudac mi je rekao da nije takva situacija da odgodimo utakmicu, rekao je Kartal koji je posebnu pažnju posvetio hrvatskom vrataru koji je udaren od strane jednog navijača Trabzonspora, a i ranije je gađan kojekakvim predmetima s tribina.

Livaković pogođen s tribina, a nakon utakmice dobio šakom u glavu

Livaković je jako emocionalan mladić, introvert. Jako je pogođen cijelom situacijom. Trenutno je s reprezentacijom, razgovarat ćemo s njim kad se vrati. Njegov otac i cijela obitelj u Hrvatskoj je uznemirena situacijom. Igrači su tužni, ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo.

Kartal je istaknuo kako je s trenerom protivničke momčadi već u poluvremenu pričao o potencijalnom ekscesu.

Trener Trabzonspora Abdullah Avci zna cijelu istinu. Došao je do mene u hodniku tijekom poluvremena i zamolio me je da upozorim igrače da ne gledaju prema tribinama dok se zagrijavaju jer to provocira navijače. Okupio sam momčad i pozvao rezervne igrače na teren. Snimili su nas i na TV-u, možemo im pokazati snimke ako žele.

”Nitko se ne bi trebao baviti tribinama, obavimo svoj posao, vodimo 2-0, zadržimo tu prednost i idemo kući. Nemojte imati posla s sucima i tribinama. Došli smo ovdje pobijediti, igrati nogomet”, rekao sam. Tijekom drugog poluvremena naši igrači na lijevoj strani su bili napadnuti, cijelo vrijeme je pljuštala voda na njih. Igrači su bili paralizirani, stali su, nisu mogli organizirati niti jedan napad. Baklje su bačene ispred našeg golmana. Izgubili smo koncentraciju. Počela je panika, stalno smo igrali dugačke lopte.

Neki od igrača Fenerbahčea su žestoko odgovorili napadačima i sada se čeka i kazna za njih. Kartal ima jasno mišljenje o toj temi.

Maskirani čovjek je uskočio u teren s odvijačem i napao mojeg igrača. Tko bi bio odgovoran da je igrač proboden? Kasnije je na teren upalo još 200-300 ljudi, naravno da smo se morali braniti. Jesmo li trebali čekati da nas probodu, zar se svaki čovjek ne bi trebao braniti? Moj sin je dobio najviše batina, ali je uhićen jer se branio. Bio je u bolnici cijeli dan, ali je dobio i prijavu i to na šest stranica, rekao je trener Fenerbahčea.

(www.jabuka.tv | Foto: Fanatik)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.