Trener Atalante nakon debakla: “Ovo je bila teška lekcija…”

Iskusni trener Atalante Gian Piero Gasperini izgledao je prilično potišteno na konferenciji za medije nakon poraza od Dinama na startu Lige prvaka.

Dinamo je igrao kako inače igra Atalanta, rastrčano i maštovito…

Možete li objasniti što se dogodilo? Jeste li bili previše uzbuđeni zbog nastupa u Ligi prvaka?

Ne mogu zamjeriti ništa mojoj momčadi što se tiče i želje. Dinamo je u prvom poluvremenu nadvisio Atalantu u svim nogometnim elementima. U drugom dijelu gledali smo izjednačeniju igru, ali nismo se mogli vratiti. Dinamo je u potpunosti zaslužio pobjedu.

Jeste li pogriješili izborom formacije? Igra s trojicom u zadnjoj liniji nije se pokazalo dobrom. Dinamo je imao previše prostora.

Ne slažem se u potpunosti. Formacija nije glavni razlog poraza. U posljednje tri utakmice u ligi igrali smo s tri igrača u zadnjoj liniji i bilo je dobro. Ovo je bila teška lekcija iz kojih moramo izvući pouke. Ovo je Liga prvaka, jedna viša razina. Treba se prilagoditi i učiti na pogreškama.

S obzirom na emocionalni naboj u ovoj utakmici, preplavljuje li ga osjećaj ljutnje? Ovakav poraz ipak nitko nije očekivao, ovo je katastrofa…

Ne, nisam ljutit. Dinamo je imao kontinuitet igranja u Ligi prvaka. To utječe na sve, od taktike do kondicije. Mi to nemamo. Nismo tako iskusni u Europi. Ova utakmica mora biti ne samo pouka nego i putokaz kako se moramo postavljati.

Mogu li se pouke ove teške lekcije primijeniti već u talijanskoj ligi?

Apsolutno da. Moramo primijeniti sve što smo vidjeli večeras. Moramo izvući pouke i to iskoristiti u sljedećim utakmicama.

Atalanta prima previše pogodaka. Imate li problem obrane?

Slažem se da primamo previše pogodaka. Moramo na tome raditi. Međutim, nije samo obrana loše reagirala nego i napad. Ekipa mora krenuti naprijed i popraviti pogreške.

Svaki put nakon ovakvih poraza uspjeli smo se podići. I ovaj put ćemo. Liga prvaka je druga dimenzija, moramo se prilagoditi. Moramo vidjeti možemo li bolje igrati u obrani, više na kontre. Još je važnije da vidimo možemo li igrati na dvije fronte, prvenstvo i Ligu prvaka, zaključio je trener Atalante, prenosi Gol.hr.

Fantastični Dinamo potopio Atalantu na otvaranju Lige prvaka

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.