Trend se nastavlja: I Toyota ima novi logo – Jabuka.tv

Trend se nastavlja: I Toyota ima novi logo

Toyota Motor Europe uvodi novi logo marke i dizajnerski jezik.

I japanski gigant se pridružio popisu brendova koji su odlučili u digitalno doba ući s novim logom. Promjene u pravilu nisu velike, a idu u smjeru pojednostavljenja dizajna kako bi se prilagodio digitalnim platformama i omogućio lakšu primjenu.

Toyota nije izuzetak, pa obnova njenog loga ide u istom smjeru. S prerađenim verzijama loga i tipografije marka označava novu stepenicu poslovanja u prelasku iz proizvođača automobila u pružatelja mobilnosti. Korisnicima će to pokazati kroz novi Yaris, prvi model s obnovljenim logom marke.

U Toyoti ističu kako je novi vizualni identitet oblikovan na temelju četiri ključna načela: usmjerenost prema naprijed, spremnost na mobilnost, naglašeniji premium osjećaj i superdosljednost u svim granama i segmentima poslovanja.

Jednostavnije rečeno, novi logo ogoljen je na jednostavni 2D dizajn, a izostavljeno je ime Toyota jer je procijenjeno da je znak sam po sebi dobro poznat širom Europe. Recimo i kako je novi vizualni identitet upotpunjen razgranatom tipografijom, tipom slova Toyota Type.

Novi logo će se koristiti u svim oblicima komunikacije, dok će aktualni logo i dalje koristiti za vozila, piše Index.hr.

Važeći vizualni identitet maloprodajne mreže će ostati na snazi, ali će ući u razmatranje u kontekstu Toyotine strategije razvoja mreže 2025.

I Nissan je promijenio logo

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.