Trećoj osnovnoj školi iz Mostara uručena sredstva za implementaciju projekta Čiste ruke zdrav život

Mostar, 19.9.2017. – Nakon što je projekt Čiste ruke zdrav život, koji su napravili učenici i djelatnici Treće osnovne škole iz Mostara, izabran među 10 pobjedničkih projekata u sklopu kampanje dm {ZAJEDNO} za zdrav život, sve je spremno i za njegovu implementaciju. S tim ciljem danas su predstavnici kompanije dm ovoj školskoj ustanovi uručili ček u vrijednosti od 740,00 KM, koliko je potrebno da se ova ideja sprovede u djelo.

Sretni smo što su naši kupci sudjelovanjem u inicijativi dm {ZAJEDNO} za zdrav život dali svoj glas projektima koje su smatrali značajnim te samim tim prepoznali i ovaj projekt te nastojanja učenika i djelatnika Treće osnovne škole iz Mostara da unaprijede higijenske uvjete u školi i potaknu na razvijanje higijenskih navika koje su preduvjet za zdravlje i zaštitu mnogih bolesti“, izjavila je Sara Maleč koja je danas posjetila školu i u ime kompanije dm uručila ček direktoru škole, gospodinu Stipi Vrljiću. „Tim naše kompanije, koji je od samog početka radio na kampanji {ZAJEDNO} za zdrav život, pratit će tijek realizacije projekta i biti podrška školi u njegovom izvršenju“, dodala je Maleč.

U narednom periodu predstavnici kompanije dm će posjetiti i preostalih devet škola u Bosni i Hercegovini čiji su projekti osvojili najveći broj glasova tokom kampanje te uručiti sredstva za njihovu implementaciju.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

DM je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od srpnja 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za deset godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s više od 580 zaposlenika i 67 prodavnica u 38 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2015/16. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 126 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 12.500 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, DAS gesunde PLUS, s.he stylezone, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Obavijest za javnost na raspolaganju su Vam na ovom linku