Treća tužna obljetnica pogibije četvero studenata kod Mostara

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru podsjetio je da je na današnji dan prije tri godine četvero studenata izgubilo živote nakon teške prometne nesreće.

Danas je treća godišnjica otkako smo se oprostili od naša četiri anđela, četiri studenta našega Sveučilišta, naveli su iz Studentskoga zbora SUM-a, podsjećajući da se četvero hrvatskih državljana Tena Vračević (1995.), Domagoj Roso (1995.), Antonija Šarić (1993.) i Vjekoslav Božanović (1991.) iz Vukovarsko-srijemske županije, utopilo nakon što su automobilom sletjeli u rijeku Neretvu u mjestu Bijela, sjeverno od Mostara.

Preživio je jedan student Stjepan Bošković iz Đakova (1994.).

Četiri mlada života koja su prije tri godine, u ovo doba odlazili kući proslaviti božićne blagdane sa svojim najmilijima. Osvrćući se na razdoblje koje je iza nas, ne možemo da ne kažemo kako je ovaj gubitak za nas ostavio jak trag u životima svih nas.

Mnogi od nas su među njima imali prijatelje, mnogi od nas su s njima dijelili najveće radosti i žalosti, prijateljstvo, sreću, ispite, kolokvije, druženja i mnogo čega. To nikada nećemo moći zaboraviti. I danas u nama postoji praznina, ostala je jedna rana koju nikad nitko neće moći zaliječiti. Danas možemo samo reći da ih nikada nismo prestali voljeti, da ih nismo zaboravili, da su među nama i da će uvijek tu s nama prebivati. Oni su naša četiri anđela koja bdiju nad nama i čuvaju nas, navode iz Studentskoga zbora.

Dodaju da su ponosni jer mogu reći da su bili njihove kolege, prijatelji i njihova obitelj, a i danas su – bez obzira na njihov odlazak.

Nikad zbogom, samo doviđenja. Srest ćemo se opet svi mi, na jednom nam veličanstvenom mjestu, poručio je Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru.

Sveta misa za poginule studente služit će se danas (srijeda) u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru u 18:00 sati.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.