Trebinje: Gradonačelnik novčano kažnjava loše, a nagrađuje dobre radnike

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović prošlog mjeseca je novčano kaznio, ali i nagradio s 10 do 15 posto plaće ukupno petnaestak radnika gradske administracije za loše, odnosno dobre radne rezultate.
U Gradskoj administraciji je potvrđeno da će se i ubuduće primjenjivati ova praksa, odnosno da će radnici koji savjesno i odgovorno budu radili biti nagrađivani, dok će sankcije osjetiti oni koji ne budu odgovorili obvezama, javlja Srna.

Petrović je nedavno, nakon sastanka s direktorima javnih ustanova i poduzeća čiji je osnivač Grad, istaknuo da je menadžment svake gradske ustanove dužan do polugodišnjeg presjeka financijskog poslovanja smanji planirane rashode za pet posto, a istovremeno poveća prihode za isti postotak.

On je tada rekao da direktori gradskih ustanova koji ne budu odgovorili ovim obvezama neće moći nastaviti svoj mandat. “Cilj je i da se u 2018. godini povećaju plaće, ali se to mora osigurati kroz rad svih odjela u gradskoj administraciji i kroz rad u ustanovama i poduzećima Grada, gdje se trebaju ostvarivati dodatni prihodi da bi i plaće bile veće”, naglasio je Petrović.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.