Traži se zabrana skupa podrške šestorki u Haagu i koncerta Thompsona u Mostaru

”Grad Mostar kao vlasnik stadiona pod Bijelim Brijegom ne smije dozvoliti održavanje skupa pod nazivom ‘Podrška Haaškim uznicima’ u organizaciji udruženja Hrvatsko srce nade zakazanog za 8. lipnja”, navodi Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca Podružnica Mostar.

Povodom najave održavanja skupa na Gradskom stadionu pod Bijelim Brijegom i pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora, Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca traži i zahtjeva od vlasti Grada Mostara da ne dozvoli održavanje toga skupa na stadionu u vlasništvu grada.

”Održavanje takvog skupa podrške presuđenim ratnim zločincima i organizatorima i osnivačima Heliodroma, Dretalja i drugih logora u kojima su mučeni i ubijani pripadnici bošnjačkog i srpskog naroda, uz koncert Marka Perkovića Thompsona deklariranog fašiste vrijeđa sve poštene građane i antifašiste ne samo ovoga grada već i šire i produbljuje podjele u našem gradu”, navode mostarski, bošnjački intelektualci i dodaju kako bi održavanje takvog skupa bilo za građane ovoga grada ”nastavak događaja od 9. svibnja 1993 g. kada je od strane tih kojima je posvećen predmetni skup, taj stadion služio kao sabirno mjesto za ubijanje, mučenje i odvođenje Bošnjaka na Heliodrom i u Dretelj”.

”U slučaju da Gradske vlasti ne zabrane održavanje ovoga skupa tražimo od ‘nositelja europskih vrijednosti’ člana predsjedništva BiH i predsjednika HNS-a, da u skladu s tekovinama antifašizma na kojima su utemeljene te europske vrijednosti spriječi održavanje tog skupa”, navodi se u pismu Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca Podružnica Mostar.

(www.jabuka.tv)


27 komentara

 • Čim si musliman ne možeš biti intelektualac…
  S druge strane nacija Bošnjak ne postoji to su balije same sebi dali ime…

 • A isto tako ako su bosnjacki intelektualci pocetak vica, tako su hrvatski pocetak i trajanje propasti. Da su normalni sami bi predlozili zabranu. Srbin je srbin na kraj svita, a hrvat je i turčin u Njemačkoj ako je za guzu podobno i isplativo.😊

 • Bošnjački intelektualci ne postoje,bošnjačka ljevica,građanski savez takođe,Krug 99 neki takođe,to su sve bošnjački ekstremisti koji rade i čine svi isto…Kao hrvat,branitelj i domoljub smatram da je ovo sa koncertom greška..Vrijeme,tajming nisu baš za to. Čeka se pravosnažna presuda Haškim uznicima,hrvatima a sada praviti koncert,koji bošnjaci,muslimani,njihovi mediji,Valentin,OHR-dočjekuju sa toliko negativnosti,mržnje. Ovo im je došlo tko kec na deset da imaju o čemu trabunjati. Ako netko iskreno misli na ljude koji su već presuđeni,prvostepenom presudom koja je strašna onda se trebalo strpiti i pustiti da proces dođe do kraja.Trebalo se lobirati na uvaženim mjestima u Evropi i svijetu na drugačiji i pametniji način.Ovo je trebalo ostaviti za kraj ako Bog da kad nam ova šestorka bude oslobođena ili drastično smanjene i ukinute presude.Ovako nešto se radi,a bojim se da je naopako. Ali valjda organizator i pokrovitelji koncerta misle o svemu pa i o ovome.Na prvom mjestu trebaju biti ljudi koji su nam u Hagu pa onda sve drugo.Je li im pomažemo sa ovim ili odmažemo,znajući kako na svaki potez gledaju iz OHR i M.Zajednice pogotovu kad se radi o hrvatima i hrvatskim interesima.Možda čačkamo mečku,koja na i tako ne voli i ne simpatiše…Bože da sve prođe u najboljem redu,mirno i dostojanstveno jer određene skupine su spremne ubaciti osobe koje će praviti nered i izvikivati možda neke poklike koje će stvoriti ružnu sliku o hrvatima i naštetiti šestorki u Hagu…O svemu ovome treba dobro povesti računa…

 • Ma što se tiče vas u Širikom, Miro je bespotrebno “reagirao” na situaciju je u najmanju ruku morao reagirati Čović i zatražiti izlazak iz lige Hrvatskih klubova, a srbi ce jedva docekat prijedlog.
  Čović ima bezbroj videa sa Koševa ili Bilinog polja gdje se pjeva Jedna si jedina na melodiju nametnute himne.
  A zabranu održavanja koncerta mogu tražiti no neće je dobiti.

 • Koncert će izgleda svima dobro doći i svi žele na njemu pojentirati ,pjevači,hrvatski političari,bošnjački političari,OHR,Valentin-visoki prestavnik svatko na svoj način samo ne znam što će dobrog donijeti hrvatima,šestorki koja čeka pravosnažnu presudu u Hagu…Možda nije momenat i vrijeme za to. Moglo se sačekati,pa ako Bog da dostojno proslaviti konačna i vjerujemo oslobađajuća ili znatno umanjena presuda ovim hrvatima i njihov dolazak na slobodu svojim obiteljima….

 • Ajte vi svi u Široki pa cemo lipo pivat mi svakako znamo Rvatske pisme a Tomsonove pogotovo podrška našim Hrvatim u Hagu!

 • Najave im se mame intelektualaca to nemogu zabraniti iako je stadion u vlasništvu grada grad je dao na korištenje stadion HŠK ZRINSKOM a mi ULTRASI ne doživljavamo te intelektualce

 • U Siroki Brijeg si uvijek dobro dosao, nadamo se za Veliku Gospu, slavit cemo do zore, volimo te i neka te dragi Bog cuva tebe i tvoju obitelj, jer ti si veliki covjek, a ovi sto baljezgaju neka njima ide na dusu i obraz. Puno te volimo

 • dodi u mamice ili kod sumareve kuce nece ti niko zabraniti MORES PIVATI CILI DAN NECE TI DLAKA PAST HOCESLI OGLADNIT oces

 • Za ” amonimno , 24.5.2017 u 22.05.” Bila sam rekla necu se javljat dok sam u banjam, ali vidim ovo probokativmo” sta kazes lucka” e ne mogo a da vam se ne javim! Ja vama nedostaj na portalu! A dasi procita moje komentare o Thompsonu, kako sam pisala , vidio bi da nema smisla ono sto neko u moje pseudo pise! Samo da znas mi bi prestetni bili da on more doc vamo pivat! Vrato se na komentare pa ces procitat sta sam pisala Ja!

 • Onaj tko organizuje koncert u ovom vremenu pred izricanje pravosnažne presude ne misli dobro našim uznicima u Hagu…Zašto u ovom momentu,da se dižu negativne tenzije,medijska halabuka,da se stvara loša slika o hrvatima,da ih se prikazuje tko ekstreme itd. Možda nekome odgovara da ovi hrvati iz Haga ne izađu još.Tko zna kakve su političke igre,zavrzlame,mutne rabote u tjeku. NJima koncert pomoći neće sigurno a odmoći im može…E zašto ga onda održavati u tu svrhu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.