Transparency International BiH SIP-u podnio prijavu protiv ‘Boljitka’

Transparency International Bosne i Hercegovine (TIBiH) podnio je prijavu Središnjem izbornom povjerenstvu protiv Narodne stranke Radom za boljitak zbog kršenja Zakona o financiranju političkih stranaka BiH.

Ministarstvo poljoprivrede Federacije BiH pokrenulo je kampanju “Kupujmo domaće”, koja je financirana iz proračuna FBiH, a iskorištena za promociju Jerke Ivankovića-Lianovića i stranku kojoj on pripada, na samom početku predizborne kampanje.

Ovim je, smatraju u Transparencyju, jasno prekršen Zakon o financiranju političkih stranaka BiH koji zabranjuje financiranje kampanje iz proračuna, ili od strane državnih organa.

– Ova kampanja predstavlja još jedan od primjera zloupotrebe pozicija u javnim institucijama i proračunskih sredstava u cilju promocije stranke i prikupljanja glasova, priopćeno je iz Transparency International BiH.

TIBiH poziva SIP BiH da oštro sankcionira ovakve zloupotrebe i pozove na odgovornost čelnike Narodne stranke Radom za boljitak, posebno imajući u vidu da je u svrhu ove kampanje, prema medijskim napisima utrošeno oko 330.000 eura.

TIBiH podsjeća da je ovakva praksa postala sve prisutnija u BiH upravo zbog činjenice da niti stranke, niti njihovi predstavnici ne bivaju sankcionirani, prenosi Fena.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.