“Transgressus”: Širokobriježanin Tomislav Zovko izlaže u Galeriji “Vrba”

Samostalna izložba Širokobriježanina Tomislava Zovke pod nazivom “Transgressus” održat će se u utorak 19. veljače u Širokom Brijegu.

Jedanaesta samostalna izložba akademskoga slikara iz Širokog Brijega bit će otvorena u 19:02 sati u Galeriji “Vrba” u Širokom Brijegu.

Izložba će ostati otvorenom do 28. veljače 2019. godine.

Tomislav Zovko rođen je 1986. godine u Mostaru. Magistrirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2012. godine u klasi red. prof. Ante Kajinića.

Trenutno je apsolvent na doktorskom studiju “Ars sacra” na spomenutoj akademiji pod mentorstvom prof. Antuna Borisa Švaljeka. Sudionikom je brojnih likovnih kolonija. Do sada je sudjelovao na 70 skupnih izložbi u BiH i inozemstvu te priredio 10 samostalnih izložbi.

Član je Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH od 2012., zatim Udruženja likovnih umjetnika BiH od 2013., od 2015. radi kao predavač na Visokoj školi “Logos centar” u Mostaru, a od 2018. i kao voditelj Studijskog programa Dizajn na istoimenoj instituciji.

Dobitnikom je Prve nagrade za djelo “Težina promjene” na skupnoj žiriranoj izložbi Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH  2016. godine.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.