Tradicionalna ”Izbičijada” održat će se po 25. put

Dan nakon blagdana Velike Gospe, tj. 16. kolovoza, Izbičko polje biva mjesto okupljanja brojnih prijatelja tradicionalne manifestacije “Izbičijada” koja se ove godine održava po 25. put u selu Izbično kod Širokoga Brijega.

U utorak, 16. kolovoza 2022., ponovno će se na Izbičkom polju okupiti brojni Izbičani i prijatelji ove nadaleko poznate i čuvene veselice, u pjesmi, igranju i zajedničkom druženju.

Ove godine program Izbičijade započeti će u 17:00 sati sportskim dijelom, turnirom zaselaka Izbična u malom nogometu. Gledatelji će tako na igralištu ispred osnovne škole još jedanput vidjeti na djelu ovogodišnje polufinaliste nedavno završene MNL MZ Širokog Brijega, ovoga puta u suprotstavljenim ekipama, po zaseocima.

Nakon odigravanja finalne utakmice program se nastavlja u Izbičkom polju od 20:30 sati, gdje će se okupljenima pozdravnim riječima obratiti gradonačelnik Miro Kraljević – pokrovitelj manifestacije Izbičijada, koji će pobjedniku turnira zaselaka dodijeliti priznanje i pobjednički pokal, a potom će poljem odzvanjati zvuci tradicionalnih napjeva i pjesama.

Ove godine, pored članova domaćeg HKUD-a ”Brda” veselje će uveličati članovi kulturno-umjetničkih društava iz Čitluka, Cim – Mostar, Domanovića, Crnča, Jara, Ljutog Doca, Graca, guslar Mario Knezović te vjerni prijatelji Izbičijade, Ine Tadić i Hercegovački bećari.

Nakon završetka službenog dijela programa na pozornici, slijedi tradicionalna fešta i svirka pod zajedničkim šatorima u kojima će se pridružiti poznate osobe iz kulturnog i javnog života.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.