Najavljen novi pad cijena goriva u Hrvatskoj

Vlada Republike Hrvatske u subotu je donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena litre benzina biti manja za 11 lipa, a dizela za dvije lipe.

Cijene naftnih derivata određene na temelju te uredbe dodatno će se sniziti u odnosu na sada važeće, pa će od utorka litra benzina stajati 11,19 kn po litri, što je smanjenje za 11 lipa, dizel 12,12 kuna po litri, što je smanjenje za dvije lipe i plavi dizel 8,49 kn po litri, odnosno lipu manje.

Da nema mjera Vlade, benzin bi bio 13,06 kn po litri, dizel 14,57 kn po litri, a plavi dizel 9,38 kn po litri, priopćila je Vlada koja je uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata donijela na telefonskoj sjednici održanoj u subotu.

Dosadašnji način izračuna najviših cijena sukladno uredbi primjenjuje se i za sljedećih sedam dana, pa se najviša cijena utvrđuje prema formuli jednako za sva maloprodajna mjesta u Hrvatskoj, na temelju sedmodnevnog obračunskog razdoblja, s ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri za benzin i dizel, a za plavi dizel 0,40 kuna po litri, napominju iz Vlade.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Ma serete o padu cijena ima 20 dana…kad se povecavala cijena u mjesec dana skocilo gorivo za 2 KM po 0.30.feninga odjednom,sad svako 7 dana pojeftinjenje al po 0.05 feninga.Super ako ovako nastavite vratit će se gorivo u normalu za jedno 3 godine.Mrš više.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.