Torcida ne miruje – Kožulju nastradao automobil, “plašili” Ohandzu, Savvas na “odmoru”…

Torcida je zadnjih dana poprilično “aktivna”. Na udaru su se našli dojučerašnji ljubimci navijača splitskog Hajduka, kao i njihova imovina, pa je primjerice, prema pisanju nekih hrvatskih medija, stradao automobil bivšeg igrača Širokog Brijega Zvonimira Kožulja, dok su pojedini igrači napadnuti od strane navijača ili možda bolje rečeno huligana.

Tako je Kamerunac Franck Ohandza prijavio policiji verbalanu prijetnju koja se dogodila ispred njegovog stana u utorak navečer. Navijači su mu lupali na vrata i kamenjem gađali roletne nakon čega je napadač Hajduka policiji prijavio verbalni napad. Policija je potom u srijedu navečer privela 23-ogodišnjaka kojeg se dovodi u vezu s napadom. Osumnjičeni je dao iskaz na Prekršajnom sudu i pušten je da se brani sa slobode.

Ono o čemu je cijeli Split brujao u kuloarskim pričama protekla dva dana, pokazalo se istinom potvrđenom u policijskom biltenu objavljenom u četvrtak ujutro.

“U utorak 7. studenoga oko 21.15 sati ispred ulaznih vrata stana stambene zgrade u Splitu, kojeg koristi 26-godišnji državljanin Kameruna, nekoliko osoba narušavalo je javni red i mir. Nakon toga su na spuštene balkonske roletne istoga stana bacali predmete, uslijed čega nisu nastupila oštećenja. Policijski službenici su odmah po zaprimljenoj dojavi o događaju izašli na mjesto događaja” – rečeno je u policijskom biltenu.

Grčki veznjak Gentsoglou Savvas je verbalni napad doživio odmah nakon subotnje utakmice i sada je jasno zašto Grka nema posljednjih dana na treningu. Rečeno je da je ovaj tjedan dobio slobodno radi privatnih obveza, međutim očito je Savvas zatražio kratki odmor dok se situacija ne smiri. Ugovor s Hajdukom ima do ljeta 2019. godine i trebao bi se vratiti sa “odmora”.

Prijetilo se i Edinu Šehiću. U splitskim pričama oko napadnutih često je bilo i ime Ante Ercega. Nakon što je Franck Ohandza prijavio prijetnju, Hajduk je izašao s kratkim stavom kojeg prenosimo u cjelosti.

“Upoznati smo s izgredom koji se dogodio ispred stana u Splitu kojeg koristi naš nogometaš Franck Ohandza. Nije nam prijavio nikakvu fizičku ozljedu, a Hajduk će poduzeti sve mjere kako bi se zaštitili svi naši igrači. Vjerujemo kako će se brzo utvrditi okolnosti nastalog događaja te ćemo i u ovoj prigodi još jednom ponoviti da se nikakav oblik nasilja ne smije tolerirati”.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.