Top 6 razloga zašto je važno čitati knjige

Postoji bezbroj razloga zbog kojih je dobro i važno čitati knjige, ali opet kao da ne shvaćamo koliko su knjige važne i koliko iz njih možemo naučiti. Knjiga će vas okupirati duže od bilo kojeg filma, omogućuje vam da koristite svoju maštu i izvučete po koju poruku, ali to nisu jedini razlozi da se uhvatite knjige. Donosimo vam top 6 razloga.

1. Oštar um

Dobra knjiga je više nego zanimljiv način da ispunite dosadno popodne, zaposlite svoje sive ćelije, upijajte riječi, dajte lice i izgled svakom liku, riješite misteriju, ili pokušajte da predvidite što će se slijedeće dogoditi. I dok se zabavljate, također učite važne lekcije i činjenice koje vam mogu koristiti kasnije u životu. Knjige zaista mogu biti vaši pratioci ka uspjehu. U njima možete pronaći mnoge korisne informacije iz raznih oblasti života.

2. Obogatite svoj rječnik

Uz knjigu će te vjerojatno proširiti svoj rječnik  i naučiti nekoliko novih riječi. Najbolje u svemu tome je da sve to dolazi tako lagano i prirodno. Moći će te da se izrazite s tako mnogo lijepih riječi, upoznat će te druge dijalekte, kao i neke arhaične riječi davno zaboravljene, koje više nisu u upotrebi.

3. Kreativnost

Informacije iz knjiga koje čitate vam mogu pomoći da unaprijedite svoj posao, steknete veće komunikativne sposobnosti i poboljšate svoj status u društvu. Knjige koje su poslovnog karaktera mogu vas motivirati, dati vam nove ideje i učiniti vas ekspertom u nekoj oblasti. Nove ideje su ključ uspjeha, a svi znamo da ideje mijenjaju svijet u kome živimo. Uz knjige možete postati bolji pisac, umjetnik, čak vam mogu pomoći da odlučite čime ćete se u životu baviti. Ukoliko volite filmove, sigurno ćete u knjigama uživati još više, jer likove možete oblikovati po svojoj želji, dok u filmovima prihvate već gotove.

4. Uživajte u avanturama

Dvorci, zmajevi, hrabri vitezovi i dvorske dame nisu baš stvari s kojima se susrećemo svakodnevno, a to je još jedna od razloga da čitate više knjiga. Sve što vam je potrebno je dobra knjiga i možete raditi sve o čemu ste sanjali – letjeti na zmaju, živjeti u mitološkom mjestu, letjeti u svemirskom brodu, spasiti svijet, biti dio važnog povijesnog događaja, ili uživati u romansi, bez straha da završite sa slomljenim srcem!

5. Otkrijte po koju mudrost

Knjige su prepune mudrosti, naučit će  vas da svaki junak ima svoje strahove, da su anti-heroji često najhrabriji, da se dobre stvari događaju nakon teških izbora, da su ljudski karakteri poput luka i imaju mnogo slojeva, od kojih nisu svi dobri, ali ni loši.

6. Naučite nešto novo

Mnoge, divne knjige su bazirane na povijesnim činjenicama o kojima možda ne znate ništa, ukoliko ste imali naviku da drijemate na satovima povijesti, ali dodajte neki zanimljiv zaplet i naučit će te mnogo više o velikim bitkama od ljudi koji su zapravo hvatali bilješke na predavanjima.

(www.jabuka.tv)

 

2 komentara

Komentiraj: