Top 3 automobila koji najviše gube na vrijednosti

Niti jedan potencijalan kupac novog automobili neće se rado suočiti s činjenicom da će njegova pokretnina već u prvoj godini ostvariti golem gubitak vrijednosti, ali zato je ovaj članak dobra podloga za lovce na rabljeni.

Kod modela koji dobro drže cijenu na tržištu rabljenih vrijedi računica da sa 4,5 godine starosti gube 50 posto vrijednosti novog automobila. No, postoje i brojni modeli koji već u prvoj godini gube više od 30 posto vrijednosti.

Krenimo redom u pregled liste Top 3 automobila koji najviše gube na vrijednosti:

1. Fiat 500 (- 31,9 %)

Talijanski šminker koji se na tržištu nametnuo kao jeftinija alternativa Mini Cooperu već u prvoj godini gubi 31,9 posto vrijednosti novog automobila. Situacija nije ništa bolja niti s paprenim izvedbama Abarth.

2. Jaguar XF (-32,3 %)

Premda u svakom pogledu može stati uz bok Audiju A6, BMW-u Serije 5 i Mercedes-Benzu E-klase, što nam je i dokazao na testu rabljenog, kad smo isprobali sportski nastrojen Jaguar XF-S 3.0d V6, kao rabljeni prilično brzo gubi na vrijednosti pa trećina uloženog ispari već u prvoj godini.

3. Volvo S60 (- 34,4 %)

Švedski predstavnik D-segmenta u svakom je pogledu dobar, kvalitetan i siguran automobil, ali među kupcima nije ni izbliza popularan kao Audi A4, BMW Serije 3 i Mercedes-Benz C-klase. Isto vrijedi i za rabljene primjerke pa pad vrijednosti već u prvoj godini iznosi čak 34,4 posto.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.