Top 10 najpouzdanijih SUV-ova – Jabuka.tv

Top 10 najpouzdanijih SUV-ova

Svake godine britanski portal What Car provodi veliko istraživanje pouzdanosti. Više od 13.000 vozača sudjeluje u anketi u kojoj odgovaraju je li njihovo vozilo imalo problema u posljednjih 12 mjeseci, koji su to problemi bili i jesu li zbog toga morali u servis.

Detaljnim ispitivanjem došlo se i do izbora najboljih 10 SUV-ova.

Idemo od 10. mjesta – na njemu je Volkswagen T-Roc. Kod njega se povremeno javljaju problemi s motorom koji se otklanjaju u vrlo kratkom vremenu. Deveta je Škoda Kodiaq, kod koje se znaju javiti problemi s elektronikom benzinskog motora i zbog toga je potrebno više rada u servisu (oko tjedan dana).

Sedmo mjesto dijele Mazda CX-5 i Porsche Macan. Mazda povremeno ima problema s elektronikom, a posebno su kvalitetni benzinski motori. Kod Porschea se povremeno javljaju problemi s mjenjačem. Dobro je što se kod većine vozila kvarovi javljaju tijekom jamstva. Izvan jamstvenog roka cijena popravka mjenjača je 1.000 eura, piše HAK Revija.

Opel Mokka je šesta s rijetkim problemima s elektronikom, a peti SUV po zadovoljstvu anketiranih je Ford Kuga kod koje se spominju tek manji problemi s karoserijom.

Na odličnom trećem mjestu je Mazda CX-3 kod koje se javljaju manji problemi s infotainmentom, drugi je BMW X1 kod kojega se izdvaja rijetka grupa kvarova hlađenja motora, a najbolji Mini Countryman s tek manjim problemima s elektronikom. Unatoč navedenim sitnim kvarovima, ovo je deset najboljih SUV-ova s viskom ocjenom zadovoljstva anketiranih vozača.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.