Tony Parker objavio kraj karijere | Jabuka.tv

Tony Parker objavio kraj karijere

Tony Parker je najveći dio karijere proveo u dresu San Antonio Spursa, za koji je igrao 17 sezona. Posljednju sezonu odigrao je za Charlotte Hornetse, a još je branio boje Paris Racinga i Asvela, čiji je sada vlasnik.

Mnogo različitih stvari je na kraju dovelo do ove odluke. Ali, razmišljao sam, ako više ne mogu biti Toni Parker i ne mogu se boriti za titulu, ne želim više igrati košarku, naglasio je Parker.

Prije dvije godine, Parker je izjavio da se nada da će igrati 20 sezona za Spurse i da će se tako pridružiti Kobeu Bryantu i Dirku Nowitzkom kao jedinim igračima u povijesti NBA lige koji su proveli dva desetljeća u jednoj franšizi. Međutim, prošle godine je potpisao dvogodišnji ugovor sa Hornetsima jer je htio, kako je rekao, iskusiti nešto novo.

Teksašani su izabrali Parkera kao 28. picka na draftu 2001. godine, a on je u sezonama koje su slijedile postao jedan od ključnih članova tima Gregga Popovicha. U svakoj od 17 sezona, Spursi su stizali do playoffa i osvojili su četiri naslova, a Francuz je 2007. godine bio MVP finala, piše Sport Klub.

U svojoj posljednjoj sezoni, Parker je na svakoj utakmici na kojoj je igrao ulazio sa klupe kao zamjena za Kembu Walkera. Imao je prosjek od 9,5 poena i 3,7 asistencija, a odigrao je 56 utakmica i propustio je posljednjih 13 u sezoni.

Naravno da sam htio igrati 20 sezona, mislim da i dalje mogu igrati. Imao sam dobru sezonu sa Hornetsima i bio sam zdrav, ali u isto vrijeme nisam vidio razlog zašto bih igrao 20 sezona, istaknuo je Parker.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: