Toni Kukoč: Kevin Durant je najbolji igrač u NBA ligi

ESPN-ov dokumentarac “Posljednji ples” je u posljednjih nekoliko tjedana u fokus javnosti vratio košarkaške asove iz devedesetih godina 20. stoljeća, a u Hrvatskoj je posebnu pažnju dobio Toni Kukoč.

No posljednje epizode, u kojima je Hrvat više obrađen, i Amerikance su podsjetile na Kukoča.

Zato je Kukoč preko službenog NBA profila na društvenoj mreži Reddit odgovarao na pitanja svih navijača, a jedno od pitanja koje je dobio jest njegov polivalentni način igre kao igrača visine krila koji je znao organizirati igru.

Kukoč je svoj način igre usporedio s današnjim koji bi po mnogima bio idealan za Kukočevu svestranost, ali je Amerikance najviše zaintrigirala jedna rečenica iz tog odgovora koja je otkrila koga Kukoč smatra najboljim košarkašem na svijetu.

Često se LeBrona greškom smatra playmakerom, što je sjajna stvar. Kevin Durant, koji je po meni najbolji NBA igrač, lako može loptu prevesti preko terena. To je stil koji je trokut napad omogućavao, da svatko od nas organizira igru, bude u postu ili u kutu. Nije potrebno imati pravog organizatora igre, možete imati tri-četiri igrača koji mogu igrati različite pozicije u istoj ekipi, napisao je Kukoč.

Durant mnoge po stilu igre podsjeća na Kukoča. Visoki, naoko mršavi igrači koji pokrivaju poziciju krila, ali mogu odraditi sve na terenu. Naravno, Durant je mnogo bolji strijelac, dok su Kukočeve odlike više bile dodavačke prirode, piše Sportnet.

Kevin se i dalje oporavlja od rupture Ahilove tetive, a svoju je počast Kukoču odao prije pola godine kad je objavio slike s privatnih treninga na kojima nosi upravo dres Hrvata.

Amerikance je iznenadilo Kukočevo mišljenje jer se usred dokumentarca i nedostatka košarke u SAD vode rasprave između LeBrona Jamesa i Michaela Jordana kao najboljeg igrača u povijesti, ali je hrvatski as ipak na poziciju trenutno najboljeg na svijetu stavio Duranta, a ne Jamesa.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.