Toni Ćorić i Hrvoje Vukoja prvi put u Širokom Brijegu organiziraju tečaj samoobrane

Sportska sredina je ona sastavnica koja se uvijek veže uz Široki Brijeg. Pored već brendiranih košarkaša i nogometaša, u Širokom Brijegu postoji i veliki broj ljubitelja koji svoju ljubav vide u nekim drugim sportovima. Dvojica takvih zaljubljenika su Toni Ćorić (nositelj crnog pojasa u karateu) i Hrvoje Vukoja, prvostupnici Fizičke kulture.

Na inicijativu ovog talentiranog dvojca po prvi put u Širokom Brijegu bit će organiziran tečaj samoobrane. U razdoblju od 10. lipnja do 19. srpnja ove godine, kroz tri treninga tjedno, polaznici tečaja će imati priliku naučiti osnovne tehnike karatea i juda, te oko 60 elemenata samoobrane. Cijena tečaja je 30 KM, a isti će se održavati u večernjim satima u fitness centru “GAGRO” (Borak) u Širokom Brijegu.

Tečaj će voditi Toni i Hrvoje, pod stručnim nadzorom Damira Crnjca, asistenta na kolegiju ‘Borilački sportovi’ na studiju fizičke kulture Sveučilišta u Mostaru. Kako ističu organizatori ovog tečaja, svrha istoga je maksimalno uključiti se u prevenciju nasilja na ulicama i javnim ustanovama.

– Svakako, kroz ovaj tečaj želimo educirati polaznike kako se ponašati u kriznim situacijama u kojima se mogu svakodnevno zateći, te ih uvježbati obrambenim tehnikama i postupcima, kazao je trener Toni Ćorić za ABCportal.

Kako bi sve prošlo u najboljem redu, te kako bi svakom polazniku posvetili istu pozornost, organizatori su odlučili tečaj podijeliti u grupe za djecu i odrasle (muškarce i žene). Polaznici će biti podijeljeni u homogenizirane skupine, te razvrstani po godinama i spolu.

– Pored glavnog dijela treninga, polaznicima ćemo pružiti i širok spektar vježbi koje će moći sami koristiti za dnevnu tjelovježbu. Ovim tečajem želimo reklamirati sport i uvesti što više mladih u svijet sporta, nadodao je trener Hrvoje Vukoja.

Prijave za tečaj su u tijeku, a sve detaljnije informacije možete saznati putem Facebook stranice (Tečaj samoobrane Široki Brijeg) ili na kontakt telefone 063-482- 246 (Hrvoje) i 063-464-980 (Toni).

Voditelji napominju kako za pohađanje tečaja nije potrebna nikakva posebna oprema, te pozivaju sve zainteresirane da dođu na prvi sat (10. lipnja) kada će biti upriličena demonstracija svih tehnika koje će se obrađivati na samom tečaju i da nakon toga odluče žele li se priključiti istome.

(www.abcportal.info | Ivan KRALJEVIĆ)

tecaj1
5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.