Tomislavgrad: Otkriven spomenik Franji Tuđmanu

U Tomislavgradu je u petak otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin istaknuo je zadovoljstvo što je uz pomoć zaklade dr. Franjo Nevistić i udruga proisteklih iz domovinskog rata uspio realizirati ovaj projekt – izgradnju spomenika. Vukadin je dodao kako je dr. Tuđman bio jedini iskreni zagovaratelj Bosne i Hercegovine kao samostalne i jake države.

Upravo su dr. Tuđman i hrvatski vojnici u Oluji spasili Bihać od sudbine koja je pogodila Srebrenicu, kazao je Ivan Vukadin, načelnik Tomislavgrada.

Ivić Pašalić u ime zaklade dr. Franjo Nevistić zahvalio se načelniku Tomislavgrada Ivanu Vukadinu na dugogodišnjoj suradnji. U svome obraćanju predstavio je lik dr. Franje Nevistića po kojemu je ova zaklada dobila naziv.

Ovaj spomenik je ovdje kao znak poštovanja, kao znak sjećanja jednoga naroda, kao svjetionik za vremena koja dolaze, istaknuo je Pašalić dodajući kako spomenik Franji Tuđmanu služi da se vidi i da generacije koje dolaze znaju tko su i što su.

Sin pokojnog predsjednika Tuđmana Miroslav Tuđman zahvalio se udrugama proisteklim iz domovinskoga rata i zakladi dr Franjo Nevistić na otkrivanju ovog spomenika.

Prvi hrvatski predsjednik i ovaj spomenik simboliziraju jedno vrijeme i sve nas koji smo vjerovali u hrvatsku državu, u ostvarenje tisućljetnog sna i što smo vjerovali u opstojnost i budućnost hrvatskog naroda, kazao je Tuđman dodajući kako ovaj spomenik također simbolizira sve žrtve koje su položile svoj život u Domovinskom ratu.

Spomenik su u ime obitelji Tuđman otkrili dr. Miroslav Tuđman, a u ime obitelji poginulih hrvatskih branitelja časna sestra Matija Pačar.

Svečanosti otkrivanja spomenika nazočili su brojni predstavnici lokalnih zajednica, izaslanici predsjednice Republike Hrvatske i predsjednika hrvatske Vlade.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.