Tomislavgrad: Maturanti uništili školu, roditelji nisu željeli platiti punu cijenu štete – Jabuka.tv

Tomislavgrad: Maturanti uništili školu, roditelji nisu željeli platiti punu cijenu štete

Učenici završnih razreda Gimnazije Marka Marulića u Tomislavgradu neugodno su se iznenadili kada su danas došli po svjedodžbe jer ih je dočekala odluka Nastavničkog vijeća i Školskog odbora da pri podizanju svojih dokumenta moraju izmiriti novčanu obvezu u iznosu od 50 KM radi učinjene štete, koju su maturanti počinili ovoj školi za vrijeme norijade.

Učenici su se solidarizirali i nisu htjeli platiti taj iznos dok s druge strane ravnatelj spomenute škole Ante Kutleša, sukladno već ranijoj odluci Vijeća i Odbora, nije htio potpisivati i dijeliti svjedodžbe.

Uskoro su se učenicima pridružili i njihovi roditelji zahtijevajući da se diplome podjele dok su za nastalu štetu zahtijevali individualiziranje krivnje.

Nakon dužih razgovora, koji su u nekim trenucima prelazili u ozbiljni verbalni okršaj, ravnatelj je odredio da se diplome uruče uz simboličan iznos od 10 KM po učeniku za štetu.

Inače, na dan norijade maturanti kako Gimnazije tako i Srednje strukovne škole su nakon vandalizma po gradu i nekim ugostiteljskim objektima došli u prostorije Gimnazije te ih devastirali.

Nadzorne školske kamere snimile su kako učenici svoju proslavu završetka srednje škole proslavljaju prevrtanjem i razbijanjem školskog inventara, razbijanjem alkoholnog pića, posipanjem brašnom, uništavanjem i zidova itd.

Ravnatelj Kutleša kazao kako je razočaran odnosom učenika i nekolicinom njihovih roditelja.

”Iako su kroz raniju obavijest maturanti bili upozoreni za nemila događanja, to ih nije spriječilo u njihovim naumima, jer i da smo zatvorili školu, među njima postajao je plan da netko od njih ili iz drugih mlađih razreda otvori prozore i vrata kako bi napravili to što su i učinili”, ogorčeno je kazao Kutleša.

(Fena)


22 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.