Tomislav Vrdoljak konzul RH u Livnu

Konzul Republike Hrvatske u Livnu bit će Livnjak Tomislav Vrdoljak, bivši dogradonačelnik grada Knina i sadašnji dožupan u Šibensko–kninskoj županiji.

Vrdoljak je rođen 25. rujna 1973. godine u selu Srđevići, općina Livno, gdje je završio osnovno obrazovanje potom Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom.

Katolički bogoslovni fakultet je upisao 1992. godine u Zagrebu, ali po izbijanju rata u BiH odlazi u rodno Livno i priključuje se livanjskoj brigadi “Petar Krešimir IV”, gdje ostaje tri godine.

Po završetku rata nastavlja studij na istom fakultetu i završava ga 1999. godine, stječući zvanje diplomiranog katehete.

Radio je pet godina kao profesor vjeronauka u Kutini, 20 mjeseci u MUP-u RH i 31 mjesec u biblioteci u Kninu gdje je dvije godine i sedam mjeseci obavljao i funkciju zamjenika gradonačelnice Knina.

Nositelj je spomenice Domovinskog rata i medalje “Ljeto 95”. Još kao student postao je član mladeži HDZ-a te bio potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Knina, da bi dogurao do funkcija zastupnika u Hrvatskom saboru i dožupana Šibensko-kninske županije, a sada i do mjesta konzula u Livnu.

Vrdoljak je oženjen i otac dvoje djece.

Podsjećamo, u srijedu su hrvatski premijer Andrej Plenković i hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović otvorili hrvatski konzulat u Livnu.

Plenković zajedno s Čovićem otvorio hrvatski konzulat u Livnu

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Ovo je predivno, sada ce moci i oni koji su ostali u Livnu, Tomislavu, Bugojnu, Kupresu, Posusju predati brze i lakse dokumente da idu vani….I moci ce se lakse glasati za ove u RH- oj…. Mozda ovo i jeste neciji projekt da ljudi, hrvati, mladi lakse odu vani i spase se… Hvala RH- oj na tome…

  • Završio bogosloviju, predaje vjeronauk, a podržava Plenkovića i IKaču? Kako? Može li mi netko, tko nije komunističke adezenjarske ergele obasniti kako? Meni i mome umu je ovo nepojmljivo. Toliko gadljivosti, ljigavosti i demagogije u jednoj osobi, kao da imaš Plenkovića, Jandrokovića i Kuščevića (“sveto trojstvo”) u jednome.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.