Tomislav Kopač postavio novi rekord mini-maratona Polog – Široki Brijeg

Danas je održan tradicionalni mini-maraton Polog – Široki Brijeg, koji se održava u sklopu svečanosti obilježavanja obljetnica Bleiburg i križni put 1945., zaustavljanje tenkova u Pologu 1991. i smrti ministra Gojka Šuška 1998. pod nazivom „Svibanjska sjećanja 2011.” U konkurenciji od 38 natjecatelja iz svih dijelova BiH i Hrvatske prvo mjesto i novi rekord mini – maratona ostvario je Tomislav Kopač iz Imotskog s vremenom od 33 minute i 59 sekundi. Pobjedniku je pripala novčana nagrada u iznosu od 500 KM i pobjednički pokal. Drugo mjesto osvojio je Tomislav Brečić (35 minuta i 06 sekundi) iz Imotskog , dok je kao treći na cilj stigao Širokobriježanin Filip Lovrić (lani drugoplasirani) sa vremenom 35 minuta i 30 sekundi.

Kako je običaj, posebna priznanja i novčane nagrade u iznosu od 100 KM dobilo je pet najbolje plasiranih Širokobriježana (Drago Bubalo, Marko Lovrić, Stipe Ćorić, Žarko Kraljević i Ante Kubiček) i pet najbolje plasiranih Širokobriježana školskog uzrasta (Ante Petrović, Marin Bošnjak, Marko Buhač, Zdravko Lasić i Roko Kosir). Zanimljivo je kako su Zdravko i Roko ostvarili veliki rezultat iako su tek peti razred osnovne škole. Na cilj su zagrljeni ušli ostvarivši vrijeme 45 minuta i 27 sekundi.

Posebno priznanje dobio je i Zlatko Mišetić kao najstariji sudionik, na cilj je došao kao devetoplasirani. Nakon mini – maratona vijenac za sve poginule i stradale hrvatske domoljube položili su Općinski načelnik Miro Kraljević, predsjednik Općinskog vijeća Nedjeljko Bokšić i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. (ABCportal.info)

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.