Tomislav Horvatinčić četvrti put odgađa odlazak u zatvor – Jabuka.tv

Tomislav Horvatinčić četvrti put odgađa odlazak u zatvor

Tomislav Horvatinčić, osuđen da je u kolovozu 2011. izazvao pomorsku nesreću u kojoj je poginuo talijanski bračni par, po svemu sudeći ponovno će, četvrti put, odgoditi odlazak u zatvor.

Zatvorska bolnica dostavila je sucu izvršenja koji vodi Horvatinčićev zahtjev mišljenje prema kojemu se Horvatinčićevo “liječenje ne može obaviti unutar zatvorskoga sustava”. Radi se o formulaciji kod koje se snažno preporučuje da se osuđenika ne uputi na izdržavanje kazne i u pravilu je se sud pridržava.

Naime, Horvatinčić je nedavno, nakon što je operiran u Austriji zbog maligne bolesti na nozi, preko svoga odvjetnika Velimira Došena zatražio da mu se četvrti put odgodi izvršavanje kazne radi odlaska na rehabilitaciju koja će trajati šest mjeseci.

Horvatinčić je uz svoj zahtjev priložio dokumentaciju bolnice iz Beča u kojoj je operiran, ali i nalaz poznatoga hrvatskog ortopeda Borisa Nemeca te nalaz poliklinike Peharec iz Pule, gdje bi Horvatinčić sljedećih šest mjeseci trebao ići na rehabilitaciju.

Sudac izvršenja je, kako to nalaže zakonska procedura, Horvatinčićevu medicinsku dokumentaciju proslijedio u Bolnicu za osobe lišene slobode (BOLS) te zatražio mišljenje može li Horvatinčić liječenje nastaviti u zatvoru.

Međutim, iz BOLS a su odgovorili da ne može pa se može očekivati da će Horvatinčić ponovno dobiti odgodu.

Međutim, sudac izvršenja će, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list na zagrebačkom Županijskom sudu, navodno zatražiti provjeru režima rehabilitacije, odnosno potvrdu da se Horvatinčić doista liječi u Puli te mu, ako dobije informacije da se Horvatinčić na bilo koji način ne drži protokola liječenja, može opozvati odgodu izvršenja kazne i direktno ga poslati u Remetinec.

Horvatinčić, premda je u prosincu 2019. pravomoćno osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora, već više od godinu dana odgađa odlazak na izdržavanje kazne zbog zdravstvenoga stanja.

(www.jabuka.tv | Foto: Goran Stanzl/Pixsell)


10 komentara

    • smijes. ti nisi ti nitko. evo ja cu za tebe: Vidosevic! komunjare. skupocjene slike. satovi. pa neka ode malo da se odmori. pa cemo poredati prave u vladu. a one tuzne izbavit iz zatvora. sto tuguju. a ove cemo ubaciti unutra i iskljuciti im struju kao onaj Thompsonu na koncertu junak. junacina iz redova koji je zadavo posljednje udarce Hrvatima, itd.

  • Gospodin covik, u tri nesrece ubio troje ljudi i ostavio jednu invalidnu zenu. Covik ima dovoljno para da ne mora glumit da vjeruje u “pravnu drzavu” i “svi jednaki pred zakonom”. Zao mi samo onih aseva koji imaju rak i citaju ovo sranje dok cekaju da crknu u zatvoru.

  • Ima ovaki i u nas čiji ono bi oni mali što sa bjesnim autom ubi one cure !Pa nije osuđen kažu iz dobre obitelji Bože sačavuvaj nas i naše od ovakvi!

  • Kakva država ,kakvi sudovi
    .tuga.Ministre pravosuđa i premijeru vlade HR koji vam je kurac više.Sramota.Vi ne znate imat državu.

  • Hrvatsko pravosudje je lakrdija. Ubojice setaju slobodne, ne idu na odsluzenje pravomocnih kazni. Kutle, Mamici i slicni se smiju u facu pravosudju i drzavi i prelaze granice kako im volja, samo se sklone u BiH prcvaru i kao da se nista ni desilo nije.

  • Jeli to onaj bivsi policajac koji je napustio sluzbu i otiso u Njemacku i poslije kratkog boravka tamo vratio se u HR sa velikim novcima i otvorio u to vrijeme elitni restoran Babilon a u to vrijeme u Njemackoj ubijani emigranti Hrvati .Ko ga stiti i zasto?jeli kratko boravio u Njemackoj po zadatku UDBe?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.