Tomić i Čović primljeni u Europsku akademiju znanosti i umjetnosti

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH, lider HDZ-a BiH i HNS-a, akademik Dragan Čović i prof. dr. Zoran Tomić sa Sveučilišta u Mostaru izabrani su za redovne članove Europske akademije znanosti i umjetnosti.

Senat Europske akademije znanosti i umjetnosti izabrao je Čovića u razred tehničke znanosti, a Tomića u razred društvene znanosti, pravo i ekonomija. Svečanost izbora novih članova Akademije održana je u Salzburgu u Austriji, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

Europska akademija znanosti i umjetnosti međunarodna je akademska organizacija koja okuplja više od 2.000 eminentnih naučnika, među kojima izdvajamo 32 dobitnika Nobelove nagrade iz cijele Evrope. Rad Akademije podijeljen je u osam razreda: humanističke znanosti, medicina, umjetnost, prirodne znanosti, društvene znanosti, pravo i ekonomija, tehničke i ekološke znanosti, svjetske religije i korporativno i javno upravljanje.

Misija Akademije je potaknuti interdisciplinarnu suradnju među uglednim službenicima svih disciplina, vodećih umjetnika i praktičara koji se bave upravljanjem. Zajednička svrha je analizirati važne društvene izazove i pomoći u rješavanju složenih pitanja za dobrobit budućnosti Europljana.

(Fena)


44 komentara

 • Covjek je pravi umjetnik kako drzi sve ovce na okupku i mazluna. Ma daj molim te, pose*em ti se na tu akademiju.
  Profesore Tomicu vama cestitam.

 • Zašto neosigurate besplatno studiranje kolko roditelja moze platiti 2 000 km i vise djetetu za studiranje, potvrdu djete da ovjeri Zdravstuenu naplačujete 5-10 km jel Vam to briga za Hrvate zato nam Mladost iseljava pusta nam Sela ostaše a svaki Uhljeb Sluzbeno auto koce to naplačat dođi u Bolnicu sve plati vas to nezanima

  • Eto, doživješmo i to, da osoba s tokarskim zanatom, te 5 godina student prve godine prava, postane akademik. Mogao bi i kao drug Tito da u dnevni boravak postavi tokarskim stroj, pa zbog nostalgije malo tokari. Da, zna prepusti. Svi njegovi radovi i knjige su samo mozaik prepisanuh dijelova iz tuđih djela.

 • A akademije i govana, gdje su ova dva pokemona objavila znanstveni clanak, moze li mi netko kopirati link molim vas..

 • To vam je ta Europa, veze vezu vezice, ne razumijem zašto se zavaravati, a očito je tako. U životu uspiješ ili ispušiš. Ali mene to osobno ništa ne bi ispunilo to što su njih dvojica dobili. Ispunilo bi me recimo, da me zovne netko iz Hollywooda i pita me bili radio na nekom filmu glazbu, ili nešto vezano za to. Meni je iskreno sva ta politička branša užasno dosadna.

 • U Europi se puno toga namješta, zapravo ta aristokracije nikada nije ni nestala. Kad bih se dvoumio između Amerike ili Njemačke, išao bi u Ameriku, zato što nećeš biti stranac, a nikad se ne zna, pogotovo ako imaš nekog dara, talenta, vineš se u zvijezde, a možda i propanes. U Njemačkoj toga nema, samo sirovi rad, možda misliš da si pobjegao od svojih gazda, ali i sada si rob, jer nisu slobodan.

 • Po vasim komentarima sto pratim niko vam ne valja ni Covic niti Tomic niti Fratri knjizevnici na svakoga pljujete. Tko od mene ovih moze baciti kamen da je bezgresan. A znate kada ce nam biti bolje????? Kada mi budemo bolji…!

 • Ha ha ha ha ha
  Nije još prvi April, šta je ovo?
  Ma to će oni donit diplomu iz ” Nikad nije kasno ” ili ” Logos ” a vi povjerujte u ove vjesti.

 • Treba realno priznati da su nadprosječno pametni i sposobni, sviđalo se to nekom ili ne, mada im osobno zamjeram način na koji manipuliraju hrvatskim narodom

 • Čović je zaslužio i više od ovoga, balansirati između Istoka,Zapada,Turaka iz Sarajeva i nekih pljuvaca iz svog naroda zbilja je umjetnost, znanost, snalažljivost . Na njegovom mjestu ne bih radila ni za milijun Eura mjesečno. Nama nitko ne valja, otjerali smo fra Jozu, sada pljujemo po fra Knezoviću, pljujemo po svemu što se radi bilo negativno ili pozitivno. Nas narod hrvatski,ako se moze zakljuciti po ovom portalu, nije zasluzio svoga predsjednika, nama treba opet Tito, Rankovic, kralj Aleksandar, sulejman velicanstveni, komsic, bilo tko da nas malo pokolje, ubije u nama hrvatstvo i onda opet rat, malo nas manje i tako sve u krug. Nadam se da su pljuvaci manjina inace nam ne gine ovaj stalni krug.

 • Radi pa ćeš vidjeti i rezultate. Možda ste i vi koji ovdje žugate na sve mogli tu silnu negativnu energiju upotrijebiti za doktorat pa bi nam svima bilo puno bolje. Zato velike čestitke ljudima koji rade dok neki od mržnje na infuziji. Cijelo društvo ide u krivom smjeru, svi sve znaju na portalima, pljuju po svemu, dok neki uče i ne okreću se. Čestitke predsjedniku i budućem predsjedniku. Imam osobna iskustva, dok su drugi huškali djecu na učiteljicu i časnu ja svojima nisam dala progovoriti niti se pridružiti toj masi nesretnika, samo učite bio je moj savjet i Bogu hvala završili fakultete i dalje uče jer uvijek se ima šta novo naučiti što će ti sigurno donijeti nešto dobro u životu. Ako i ostaneš bez posla opet će se pojaviti nekakav posao, zato je najvažnije učiti a ne da te izjeda jal. Mogao si možda a nisi htio, kasnije se oboje o glavu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.