Objavljeni detalji o posljednjem zaraženom koronavirusom u Hrvatskoj

Četvrta osoba zaražena koronavirusom u Varaždinu i 12. u Hrvatskoj mlađi je muškarac koji ima blaže simptome bolesti i u izolaciji je u varaždinskoj bolnici.

Izvijestio je to u subotu načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin te je apelirao na osobe s rješenjem za samoizolaciju da se pridržavaju uputa.

Radi se o muškarcu mlađem od 40 godina koji je od jučer u izolaciji u Općoj bolnici Varaždin s blažim simptomima. To je osoba koja je bila u bliskom kontaktu s drugozaraženom osobom, rekao je Vugrin na konferenciji za novinare. Time je, kaže, povećan broj osoba koje su pod aktivnim zdravstvenim nadzorom, odnosno u samoizolaciji, te ih je u Varaždinskoj županiji sada više od 150.

Vugrin je dodao da uz prvozaraženu osobu nema ni jednog novog slučaja potvrđene zaraze.

Zdravstveni nadzor traje 14 dana i ovaj vikend završava, tako da ćemo imati prve osobe koje će biti otpuštene iz samoizolacije, kazao je načelnik varaždinskog županijskog Stožera civilne zaštite.

Vugrin je ponovo apelirao na starije i osobe s kroničnim bolestima da izbjegavaju javna mjesta u vrijeme najveće posjećenosti, da se izbjegavaju nepotrebni odlasci u bolnicu te da se ne prikriva ili niječe boravak u zaraženim područjima u Italiji u svrhu izbjegavanja procedure. Komentirao je i medijske napise da su osobe u samoizolaciji ipak izlazile.

Apeliram na one koji dobiju rješenje za samoizolaciju da se striktno pridržavaju uputa epidemiologa“, poručio je Vugrin i pozvao sugrađane na odgovorno ponašanje. Dodao je da te osobe “nisu pod 24-satnim nadzorom, nisu u pritvoru” i da je nemoguće nadzirati njihovo ponašanje.

Potvrđen još jedan slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.