Tom Cruise ne želi viđati svoju kćer zato što ne pripada grupi scijentologa

Tom Cruise odlučio je da ne želi viđati svoju kćerku Suri zbog činjenice kako nije scijentolog. Glumac serije filmova “Nemoguća misija” istaknuti je član Scijentološke crkve i u toliko mjeri ozbiljno shvaća svoju religiju pa je definitivno odlučio ne viđati svoju dvanaestogodišnju kćerku Suri.

Katie Holmes i Tom Cruise razveli su se 2012. godine nakon šest godina braka, a imaju kćerku Suri koju poznati holiwoodski glumac dugo nije vidio.

Anonimni izvor je za US Weekly izjavio kako je Cruiseu dopušteno deset dana u mjesecu viđati kće, ali on ne iskorištava tu mogućnost iz razloga, kako se navodi, što njegova kćerka nije scijentolog.

Mimi Rodgers, prva supruga Toma Cruisea, izjavila je da je scijentologija dosta utjecala na narušavanje sklada u njihovom zajedničkom životu i da je također prouzrokovala neslaganje Cruisea s njegovom najmlađom kćerkom.

Tom je usvojio Connora i Isabellu Jane dok je još bio u braku s Nicole Kidman, koje je nastavio odgajati u skladu sa scijentološkim principima, prenosi Klix.ba.

Inače, scijentologija je skup vjerovanja i teoloških učenja koja se temelje na djelima američkog autora Rona Hubbarda, a mnogi ovu religijsku zajednicu smatraju sektom.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.