Todorić poslao zahtjev za aktivaciju lex Agrokora

Agrokor je na Trgovački sud u Zagrebu podnio zahtjev za aktivaciju lex Agrokora. Iz same tvrtke oglasio se Ivica Todorić.

“Cijenjene kolege, zaposlenici Agrokor koncerna, poslovni suradnici, partneri, uvažena javnosti,

želim vas obavijestiti kako je Uprava Agrokora, sa mnom na čelu, pokrenula proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, javlja N1. Navedenu odluku donosim u uvjerenju kako je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva. Iskreno se zahvaljujem svim zaposlenicima, bliskim suradnicima i partnerima s kojima sam izgradio najznačajniju tvrtku u povijesti Republike Hrvatske.

Svih sam ovih godina, pa i u posljednjim izrazito izazovnim trenucima, davao svoj maksimum kako bi osigurali stabilnost kompanije, kako bi sačuvali preko 60 tisuća radnih mjesta te osigurali opstojnost i prosperitet čitavog Agrokor koncerna. Još jednom pozivam sve one koji mogu doprinijeti da Agrokor nesmetano nastavi s radom, da se sačuvaju radna mjesta i da se omogući daljnji razvoj, da učine sve u svojoj moći da se to i ostvari. Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi”, poruka je Ivice Todorića.

Podsjetimo, dobavljači su odlučili obustaviti isporuku u Agrokorovim trgovinama i od sutra će dostavljati samo kruh. Hoće li aktivacija lex Agrokora utjecati na njihovu odluku još nije poznato.

Premijer Andrej Plenković je ranije jutros u Banskim dvorima komentirao lex Agrokor.

“Ako se Zakon pokrene, Vlada će biti spremna”, kazao je Plenković te poručio da je poanta Zakona da se spriječi da građani podnose dio tereta sanacije koncerna.

(www.jabuka.tv)
4 komentara

  • Idiotizam, sad će dug lagano preuzeti država, i onda će ga otplaćivati stoka sitnog zuba. Pa će još 100 000 ljudi napustiti vukojebinu, a vlada će pričati o tome kako nam slijedi demografska katastrofa i kako hitno treba nešto poduzeti po tom pitanju.

  • Krepaj ”Gazda”, bolje nisi zasluzio. A bogami ih ima po Hercegovini ovakvih koliko hoces, cista otimacina i ponizavanje dostojanstva radnika, sve s blagoslovom s oltara i uz podrsku temeljne hrvatske stranke.

  • Ma koji Kreten!! I kako se smije!Pa zar ga nije sramota!I ti Plenkovicu ,zar je ta osoba zasluzila postovanje!U tebi nema zestine,vec sve lipo ,mlako ,kulturno .Umisto odma u Aps oni se jos smiju sa njim!Koja ironija i cinizam!Koji scenario!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.