Todorić osniva stranku i poručuje: Volio bih biti premijer BiH

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u razgovoru za FTV poručio je kako bi volio biti premijer BiH.

Nekada najbogatiji čovjek regije osniva stranku i ističe kako će sam pobijediti HDZ dodavši kako je “popularniji od njih.” U razgovoru je otkrio kakav bi bio njegov odnos prema BiH da pobijedi na izborima.

Ovo što se danas događa, međunacionalni sukobi, to je ogromna šteta, duboko sam uvjeren da BiH ima velikih šansi za razvoj. Svaki narod ima interese u takvoj državi da živi. Ja ću otići kod svakoga – premijera, predsjednika – sjesti, pokušat ću im otvoriti oči kolike su prilike. Jako bih volio biti premijer BiH. Tamo imate više politički nego ekonomski život za građane, rekao je Todorić.

Na početku razgovora osvrnuo se i na propadanje Agrokora.

Kad su se meni dogodili ti problemi oko Agrokora, nisam bio svjestan o čemu se radi. Ruski ambasador se javio, on je ustvari počeo te medijske napade. Ja sam to smatrao beznačajnim. Kako se razvijao taj proces napada na mene i moju kompaniju – išli su u dva smjera – odjedanput su rekli Ivica Todorić je kriminalac i lopov, a s druge strane Agrokor je u problemima.

Saznao sam kasnije da Agrokor napada vlastita država kad mi je došla tadašnja potpredsjednica vlade Martina Dalić u moj ured i rekla – Todoriću, ti trebaš prepisati svoju imovinu bez naknade u jednom birou kod jednog notara. Miči se iz kompanije. Znao sam da iza toga stoji premijer.

Prema njegovim riječima, Andrej Plenković je iz Bruxellesa dobio nalog i ‘praktički je on sve to vodio’.

Poslan je ovdje da bi izvršio određene stvari koje su bile interesantne za Brisel. Oni su htjeli dati veći društveno-politički utjecaj ruskom kapitalu u zemljama Zapadnog Balkana, kazao je Todorić, navodeći da za to ima i dokaze i dodao:

Činjenica je da je Agrokor imao promet oko sedam milijardi kad sam odlazio, a sad ima pet. Jednu katastrofu su napravili. Danas bi imali 15, mogli smo državi davati više bespovratnih sredstava godišnje nego Bruxelles.

Todorić smatra kako je današnja vlast u Hrvatskoj zloupotrijebila svoj položaj i dovela građane na dno.

Plenković je izgubljen čovjek, napravio je tolike dramatične protuzakonite stvari da on nikako u budućnosti ne može ostati nekakav političar.

Uništio je životni standard. Štite nacionalne izdajice, zločince, kriminal, korupciju. Želim drukčiju Hrvatsku. Osnivam stranku za jedno mjesec dana otprilike.

Sve ću uraditi u skladu sa zakonu, ali vrlo neobično. Moje djelovanje neće biti na način kako se sad ovo radi. Siguran sam da ću uspjeti. Imam znanje i vještine, konstatirao je Todorić.

(www.jabuka.tv | Foto: Marko Prpić / Pixsell)

27 komentara

 • Eto samo si nam ti jos triba budalasu stari,sidi uza sporet pusi lulu i cuvaj unucad kani se budalastina i prodaje magle imamo mi tskih za izvoza.

 • HDZ te stvorio, zajedno ste opljačkali Hrvatsku i kad vam je postalo nedovoljno onda je pukla tikva.
  Isto ko da mi ne znamo ko si ti Todoriću, lopina ko i oni što su te instalirali.

 • Korumpirani iz Širokog Brijega vam šalju pozdrav dobro nam došli bit će mo još jači s vama na čelu . Iskreno mi se ne bojimo ni Boga ni đavla .

 • Susjed Todorić ,dođite Vi u naš dragi Imotski ,u svoj rodni kraj…granica je blizu.Ovi što Vam psuju to su naši besposličarim koji odaju po kladionicama …oni bi dobro plaću ,a da ništa ne rade.Stofa ih lipo priporučam da ih imadnete u vidu …nekako ih stavite na platnu listu,jer u nas je to normala.Živili ,i sretno u povratu svega💪💪

 • profulao je Todorić da u BiH
  postoji funkcija Premijera.

  Ovi iz Hrvatske koji nemaju pojma o BiH bi da spaŝavaju BiH. poput Todorića,Mesića Kosorke,Pusić i sličnih jugointeresdžija.

 • Todoricu nosi te lijepi Dava.! Dosta te vise. Bježi si tko cuko po Londonu sa kišobranom i sad ti skupio hrabrosti. Ti i tebi slicni ste i opljačkali RH. Nista bolji nije ni Sanader, Plenki, Kosorka, Mesic, Kolinda . Sve ista go.. na….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.