Tko su najbolji hrvatski web trgovci? – Jabuka.tv

Tko su najbolji hrvatski web trgovci?

Svaki dan se povećava broj potrošača koji kupuju na internetu, jer na taj način mogu kupovati direktno iz udobnosti svog doma. Istraživanje o online kupovini, Shopper’s Mind 2018 , pokazalo je da bar jednu online kupovinu mjesečno napravi čak 6 od 10 hrvats kih korisnika interneta , a samo 6 posto nikada nije kupovalo na internetu. Iako je online kupovina vrlo praktična, odvija se u digitalnom svijetu i tako se pojavljuju brojna pitanja o sigurnosti. Natjecanje Web trgovac godine 2018 nudi odgovor tko su najbolje online trgovine u Hrvatskoj, u koje kupci mogu imati povjerenja.

ZAVRŠETAK NAJVEĆEG NATJECANJA ZA WEB TRGOVCE U HRVATSKOJ

( Zagreb, 28. 3. 2018. ) Danas je na konferenciji Ecommerce Day u Kraš Auditoriumu u Zagrebu, svečanom podjelom nagrada završilo najveće natjecanje web trgovaca u Hrvatskoj, Web trgovac godine 2018, koje se održava u organizaciji Shopper’s Mind Hrvatska.

Među skoro 150 trgovina koje su sudjelovale na natjecanju, pobjednike je biralo 20.517 hrvatskih online kupaca i stručnjaka s područja web trgovine, a najboljima na internetu su proglašene trgovine z ooplus.hr i sonusart. hr. Web trgovac godine 2018 među većim trgovcima ( Web Champion Award ) postala je trgovina s opremom za kuć ne ljubimce, zooplus.hr , a među manjim trgovcima ( Web Challenger Award ) sonusart.hr , trgovina koja prodaje audio i video oprem u.

Kupci s u za najbolju web trgovinu izabrali salonatech.com , trgovinu s opremom za dom koja je osvojila nagrad u 1st People’s Choi ce Award . Podijeljene su i nagrade u pojedinim kategorijama, a u nastavku možete pročitati cijeli pregled 23 podijeljene nagrade možete pogledati u nastavku :

NAGRADE ZA WEB TRGOVCA GODINE 2018

Glavnu nagradu za veće web trgovce, Web Champion Award, dobila je online trgovina s najvećom ukupnom ocjenom i prošlogodišnjim prihodima većim od 7,5 milijuna kuna. Glavnu nagradu za manje web trgovce , Web Challenger Award, dobila je online trgovina s najvećom ukupnom ocjenom i prošlogodišnjim prihodima nižim od 7,5 m ilijuna kuna.

Web Champion Award: zooplus.hr

Web Challenger Award: sonusart.hr

Zooplus.hr i sonusart.hr su n ajbolje web trgovin e prema izboru stručnjaka i više od 20.500 kupaca ! Podijeljena je još 21 nagrada – 4 posebne, te 17 nagrada po kategorijama .

POSEBNE NAGRADE

Posebne nagrade 1st, 2nd i 3rd People’s Choice Award dobile su 3 web trgovine s najvećim ocjenama zadovoljstva kupaca .

1st People’s Choice Award: salonatech.com

2nd People’s Choice Award: djecjakolica.eu

3rd People’s Choice Award: svijet – beba.hr

Posebnu nagradu Committee Award dobila je web trgovina s najvećom ocjenom stručne komisije.

Committee Award: ecco – verde.hr

NAGRADE PO KATEGORIJAMA

Nagrade u pojedinačnim kategorijama, Category Award, dobile su web trgovine s najvećim ukupnim ocjenama unutar natjecateljskih kategorija .

Category Award, Audio & Video : sonusart.hr

Category Award, Automoto : kupigume.hr

Category Award, Books, School & Offi ce : tvornica-snova.hr

Category Award, Fashion & Accessories : bibloo.hr

Category Award, Food & Beverage : malinca.hr

Category Award, Footwear : shop.ivancica.hr

Category Award, Fun & Gifts : partypops.hr

Category Award, Furniture : meblo.hr

Category Award, Group Buying & Services : ponudadana.hr

Category Award, Health & Beauty : wow – junkie.com

Category Award, Home & Garden : termometal.hr

Category Award, IT & Consumer Electronics : conrad.hr

Category Award, Kids & Family : emporium.hr

Category Award, Specialised Store : zooplus.hr

Category Award, Sports : keindl – sport.hr

Category Award, Telco & Mobile : mobis.hr

Category Award, Web Shopping Mall : mall.hr

KAKO SU SE BIRALI POBJEDNICI ?

Natjecanje Web trgovac godine već četvrtu godinu ima velik i ugled u javnosti, jer mu svake godine vjeruje sve više potrošača koji žele biti sigurni kojim online trgovinama mogu vjerovati, a online trgovci na taj način dobivaju uvid u stručnu ocjenu svoje trgovine i moguća poboljšanja. Ovogodišnje natjecanje oborilo je rekorde, sudje lovalo je čak 149 web trgovina .

Svi online trgovci koji su se prijavili na natjecanje morali su sakupiti barem 50 mišljenja kupaca, da bi se uspješno kvalificirali u nastavak natjecanja. Idući je korak bio ocjenjivanje trgovina na dva

područja: zadovoljst vo kupaca i tehnička sukladnost trgovine s europskim standardi ma sigurne online kupovine . Potom su tri online trgovine s najvišim ocjenama iz spomenutih područja, uvrštene među finaliste. Finaliste je ocijenila međunarodna stručna komisija koja se sastojal a od 29 članova, a vodila ju je predsjednica dr. Jelena Rašula (Shopper’s Mind Hrvatska). Online trgovine koje su dobile najveću ukupnu ocjenu, postale su pobjednice u svojoj kategoriji.

Projekt Web trgovac godine #WTG2018 održao se već 4. put, a njegov cilj je izvijestiti javnost o tome tko su najbolji web trgovci u Hrvatskoj . Ovo natjecanje se od drugih razlikuje po metodologiji, koja je na iznimno visokoj razini, jer se za izbor pobjedn ika uzima ju u obzir čak tri ključna područja poslovanja web trgovine : tehnička sukladnost smjernicama sigurne kupovine, mišljenje kupaca, te ocjena međunarodne stručne komisije . Također, prijava na ovo natjecanje je posve besplatna i namijenjena svim web t rgovcima u Hrvatskoj – tako malim i velikim, za koje imamo odvojene natjecateljske kategorije i ravnopravnu mogućnost pobjede. Svi natjecatelji dobili su izvještaj sa smjernicama za poboljšanje svoje trgovine, tako da na taj način brinemo i za rast ecommer cea u Hrvatskoj, te povećanje povjerenja u online kupovinu. Ovogodišnjim pobjednicima čestitamo od srca na iznimnim rezultatima i želimo im puno uspjeha u radu. – dr. Jelena Rašula, predsjednica međunarodne stručne komisije #WTG2018 .

IZJAVE GLAVNIH POBJEDNIKA

Razgovarali smo s glavnim pobjednicima natjecanja Web trgovac godine 2018 o tome koja je tajna njihovog uspjeha. Evo što su nam rekli:

Zooplus je shop koji konstantno ulaže u novu tehnologiju i stjecanje povjerenja kupaca , prošlu godinu smo također razvili zooplus aplikaciju koja kupnju čini lakšom i bržom. Smatramo da nas upravo to razlikuje od naših konkurenata, te asortiman kojeg se trudimo redovno širiti prema zahtjevima tržišta uz atraktivne cijene . Web trgovac godine je idealna prilika za čuti mišljenje vlastitih kupaca i imati priliku raditi na stvarima koje treba poboljšati što je ujedno dodana vrijednost za trgovca i potrošača. – Marina Sklepić, Zooplus

Smatramo da je nekoliko faktora bilo ključno da tvrtka Sonu s Art ponovno ostvari pobjedu na ovom natjecanju. Kontinuiran rad na imidžu, vizualnom identitetu i percepciji u očima kupaca te vjerodostojnost koju nastojimo pružiti uz stalan rad na inovacijama u funkcioniranju web trgovine značajke su kojima se trudimo biti bolji od konkurencije . Pretpostavka svakog tržišnog uspjeha je uspostavljanje odnosa između onoga što tvrtka prodaje i što klijenti kupuju, a zadovoljavanje potreba klijenata je središnji dio naše filozofije poslovanja. Natjecanje Web trgovac godine jedan je od najrelevantnijih pokazatelja u vrednovanju kvalitete usluge online trgovine u Hrvatskoj. Veliki broj web trgovina iz različitih sfera poslovanja koje sudjeluju u ovom natjecanju, skupina renomiranih stručnjaka koji osim ocjene daju i prijedloge za poboljšanje web trgovine te jednako važna ocjena zadovoljstva kupaca i krajnjih korisnika preds tavljaju temelj ovog natjecanja., Vedrana Peko, Sonusart.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.