Tko o čemu, Dodik o otcjepljenju: BiH je apsurdna zemlja

Milanović je konzistentan predsjednik, volim s njim razgovarati, a Hrvatska je nepravedno izbačena iz procesa odlučivanja kroz Savez za implementaciju mira u BiH, rekao je prilikom gostovanja u središnjem Dnevniku HRT-a Milorad Dodik.

Dodik se osvrnuo na proces koji se protiv njega vodi u Sarajevu. Ustvrdio je da je to politički, a ne pravni proces.

To je primarno politički proces. Nema nikakve osnove u zakonu. Činjenica je da stranac koji nije izabran odlukom mijenja zakon štiteći svoja nedjela, tvrdeći da svatko tko ne postupa kako on kaže, zato što je on neko izmišljeno božanstvo, ide u zatvor na šest mjeseci do pet godina, rekao je.

BiH je zemlja koja je apsurdna, koja nije sređena

Poručio je da to govori više o Bosni i Hercegovini te ustvrdio da je ta zemlja apsurdna.

Tako je i u ovom slučaju. To govori više o BiH, zemlji koje nema, koja je apsurdna, koja nije sređena. Da jedan stranac može mijenjati zakonodavstvo, to ne može proći ni kod ličilaca na pravnom fakultetu, a kamoli kod studenata, ustvrdio je.

Citirao je nobelovca Ivu Andrića te ustvrdio da kada se uđe u BiH – logika prestaje.

Sve upućuje na onu Andrićevu: Kada uđeš u BiH – prestaje logika. Ovdje nikakve logike nema. Imate sud i tužiteljstvo na razini BiH koji nemaju ustavnu osnovu jer Ustav BiH nije dao pravo BiH na pravosuđe. To je nametnuto odlukama koje nisu u skladu ni s Ustavom ni s Daytonom, zaključio je.

Prije će se ostatak BiH odcijepiti od RS-a

Na pitanje o tome vodi li Republiku Srpsku na put otcjepljenja, Dodik se našalio da će se prije ostatak BiH odcijepiti od RS-a.

Ja mislim da će se prije ostali dio BiH odcijepiti od RS-a, a ne mi od njih, rekao je.

Dodik se osvrnuo i na tvrdnje Zukana Heleza da se na teritoriju RS-a nalaze kampovi za obuku paravojnih skupina.

Zgodna laž koja se plasira već dulje vrijeme. Lažni narativ o ruskom utjecaju. To je za prestravljene građane Bruxellesa gdje idem danas, kada nemate struje u jednoj ulici, kriv je Putin, a ne lokalne vlasti. Zgodna laž. Nikakvih kampova nema, paravojnih formacija nema. Ako imate EUFOR, snage koje su zadužene za sigurnost u BiH i praćenje razvoja situacije i kada oni kažu da toga nema, što da ja objašnjavam više, zapitao se Dodik.

Dodao je ipak da postoje ozbiljne informacije o prisutnosti bivših ISIL-ovih boraca u BiH.

S druge strane postoje ozbiljne informacije o džematima i paradžematima, stranim ratnicima, onima koji su bili u ISIL-u pa se vratili, i njihovim obiteljima. To je jedna geneza koja postoji, vuče se i nije nestala, dodao je.

Milanović je konzistentan

Komentirao je i odnos s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Ustvrdio je da je konzistenatan političar koji dobro razumije stvari te da dijele iste vrijednosti.

Milanović je konzistentan predsjednik. Volim s njim razgovarati. On je uvijek neformalan i zato je zanimljiv. Čovjek koji štiti interese svoje države. I ona je potpisnik Daytonskog sporazuma i time i jamac tog sporazuma. Nepravedno je izbačena, kao i Srbija, iz procesa odlučivanja preko Saveza za implementaciju mira u BiH, kazao je.

Time se Hrvatska što se tiče BiH stavila na marginu kao i Srbija, a neki drugi su stavljeni u poziciju da nešto odlučuju. Mislim da predsjednik Milanović to vrlo dobro razumije i da dijelimo iste vrijednosti, dodao je.

Čović da, Bakir ne

Dodik se osvrnuo i na svoj odnos s političarima u BiH. Ustvrdio je da bolje surađuje s Draganom Čovićem nego s Bakirom Izetbegovićem.

Složeni su odnosi u BiH. Kada god pokušate govoriti apstraktno, onda riskirate da ste u problemu. S Čovićem razgovaram dugo godina. Nikada nismo došli u poziciju da budemo posvađani, da se nešto što je dogovoreno – ne ispoštuje. Nema prizemnih podvala kao što to bude s Izetbegovićem. To će vam potvrditi Čović, ja i svi drugi, rekao je.

To je rezultat toga što su Amerikanci dugo od njih pravili favorite. Oni uvijek znaju da će iza njih stati Amerikanci na štetu Hrvata i Srba. Oni uvijek imaju lagodnu poziciju pa mogu i lagati, dodao je Dodik.

(www.jabuka.tv | Foto: Milorad Dodik/Twitter)

6 komentara

  • Dodik često trabunja i lupeta, ali je također u mnogim stvarima u pravu, kao npr.u ovoj izjavi. Zar nije tako, zar ova BiH država nije najveći apsurdistan na svijetu?????Trebalo bi mi najmanje godinu dana da nabrojim sve što potkrijepljuje ovu izjavu. Ne volimo Dodika, laže, pljuje, otima, ali sve to rade i naši političari i možda više nego Doda. Ali kad je čovjek u pravu, treba to i reći!

  • Potrošeni političari dodik covic bakir komsic… neki u penziju neki u prdekanu vrijeme je za promjene ovo ne vodi nigdje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.