Tko je zapravo ubio Bin Ladena: CNN – ov izvor tvrdi kako priča u Esquireu nije istinita!

Prije mjesec i pol u magazinu Esquire objavljen je intervju sa specijalcem koji je ustvrdio kako je on s tri metka u glavu upucao Osamu bin Ladena. Dodao je i kako ga je nakon svega vojska odbacila, ostavila bez financijske potpore, zdravstvenog osiguranja i bez ikakve zaštite.

CNN donosi drugačiju stranu priče od drugog pripadnika Sealsa koji su upali na imanje Bin Ladena, potvrđenu i od strane neimenovanog američkog visokog dužnosnika. Specijalac tvrdi kako su on i njegova ekipa frustrirani onim što su pročitali jer to nije istina, ali to ne smiju javno reći jer im je zabranjeno govoriti o svojim akcijama a i moraju paziti na svoj identitet.

“On je zaista bio prvi koji je krenuo na kat, i upucao je Bin Ladena u glavu kad je ovaj promolio glavu kroz vrata svoje spavaće sobe kako bi vidio što se događa. No, nije ga ubio. Upao je u sobu te provjerio jesu li žene koje su bile s Bin Ladenom u sobi možda opasane eksplozivom jer je to bio zapravo najveći strah prilikom organiziranja akcije. Tada su u sobu upala još dvojica SEAL-a, te su hicima u prsa dokrajčila smrtno ranjenog teroristu”, tvrdi SEAL-ovac.

Dodaje kako nema šansi da je njegov kolega koji tvrdi da je ubio Bin Ladena, vidio pištolj u njegovoj blizini jer su dva pištolja pronađena tek naknadno. Ovu priču potvrdio je CNN-u i jedan američki dužnosnik.

Također, specijalac koji tvrdi da ga je vojska odbacila, prema riječima kolege koji je sve ispričao CNN-u, izbačen je iz ove elitne postrojbe jer je o svojoj ulozi u akciji pričao u lokalnim barovima.  (Index.hr)

(www.jabuka.tv)
 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.