Dijete upravljalo automobilom u Međimurju koje je sletilo s ceste, dvoje ozljeđenih

Jučer oko 15.15 sati, na kolniku ceste između naselja Piškorovec i Držimurec, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene. Kako su izvijestili iz PU međimurske, automobilom koji je sletio s ceste upravljalo je dijete!

“Dijete vozeći osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, brzinu kretanja vozila nije prilagodilo osobinama i stanju ceste. Zbog toga je u zavoju izgubilo nadzor nad upravljanjem i u zanošenju vozilom sišlo izvan kolnika i udarilo u zemljanu kosinu cestovnog jarka. Privatnim vozilom u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su ozlijeđeni putnici iz osobnog automobila, 26-godišnjak i 34-godišnjakinja, oboje iz Piškorovca. Liječničkim pregledom utvrđeno je da je putnik lakše ozlijeđen, a putnica teško pa je zadržana na liječenju. Zbog počinjenja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu prema djetetu će se podnijeti kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu”, stoji u policijskom izvješću.

PU međimurska je izvijestila o još jednoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 22.35 sati u Nedelišću, u Ulici Martina Viljevca: “Vozačica osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 51-godišnjakinja iz Gornjeg Hrašćana, brzinu kretanja vozila nije prilagodila stanju kolnika, vidljivosti i prometnoj situaciji, tako da nije mogla pravovremeno i na siguran način zaustaviti vozilo. Zbog toga je uslijed kočenja došlo do zanošenja vozila i udara u teretni automobil bjelovarskih registracijskih oznaka sa pridodanim priključnim vozilom, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnjak iz Hercegovca.

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije u Županijsku bolnicu Čakovec prevezena je putnica iz osobnog automobila, 45-godišnjakinja iz Gornjeg Hrašćana, za koju je utvrđeno da je teško ozlijeđena pa je zadržana na liječenju. Zbog počinjenja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 51-godišnjakinje će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu”. (Index.hr)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.