Tko je vlasnik Poštanskog odmarališta u Neumu koje je ponovno na prodaji

Nakon što je dva puta propao pokušaj prodaje Poštanskog odmarališta u Neumu, Agencija za privatizaciju u FBiH ponovno je objavila javni poziv za prodaju.

Ovog puta, atraktivna nekretnina uz samu Jadransku obalu procijenjena je na 1,859.340 KM, što je za skoro 200.000 KM manje od ranije ponude.

Visoka cijena

Da će i treći put biti dosta problema, govori činjenica da je u međuvremenu Općinski sud u Čapljini zaustavio uspostavu zemljišnoknjižnog uloška za tu parcelu, jer na nju pravo polaže više vlasnika.

S jedne strane, između sebe se spore “BH Pošta” i “Hrvatske telekomunikacije“, a s druge su graditelji privatne ribarske zadruge, odnosno njihovi nasljednici, javlja Avaz.ba.

Nije nam jasno zbog čega je Agencija prošli put poništila poziv. Prigovora je bilo, a mi smo dobili odluke nadležnih sudova, koji su potvrdili da je nekretnina u vlasništvu “BH Pošte”. Iz Agencije su nas obavijestili da prodaja prvi put nije uspjela jer nije bilo dovoljno zainteresiranih, a drugi put možda je i cijena bila visoka, pa smo je ovog puta snizili i odlučili da prodaja ide neposrednom pogodbom, kazao nam je Hajrudin Buza iz “BH Pošte”.

Priznaje da prodaju usporava i nekoliko osoba iz Neuma koje tvrde da su nasljednici graditelja objekta.

U međuvremenu, sve su žalbe odbijene i Agencija je ponovno objavila poziv. Teško je reći što će na kraju biti, jer je objekt u ruševnom stanju. Zbog toga nas pred početak svake turističke sezone zovu iz Općine Neum i traže da ga saniramo, dodao je Buza.

Nećemo odustati

S druge strane, Nikša Čamo iz Neuma tvrdi da je jedan od 17 vlasnika kojima je nekretnina bespravno oduzeta.

Odmaralište je ranije bilo ribarska zadruga koji je u procesu nacionalizacije prisvojila tadašnja država. Sve dok se ne donese zakon o restituciji, nema prodaje. Da imamo pravo na vlasništvo, saznali smo prije četiri godine i nećemo odustati, rekao je Čamo.

Plombirane parcele

I sada je u javnom pozivu navedeno da su parcele plombirane. To znači da je zaprimljen prijedlog i da se zahtijeva provedba upisa novih vlasnika. Pitam se kako će neko onda napraviti kupoprodajni ugovor. To je nemoguće. Nije točno da je cijena prva dva puta bila visoka, jer se radi o najatraktivnijoj lokaciji u strogom centru Neuma. Problem su neriješeni imovinskopravni odnosirekao je Čamo.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.