Tko je u prednosti – Trump ili Biden? – Jabuka.tv

Tko je u prednosti – Trump ili Biden?

Tjedan dana prije američkih predsjedničkih izbora, 3. studenog, Joe Biden vodi ispred Donalda Trumpa na nacionalnoj razini sa 10 postotnih bodova, prema anketi Reutersa / Ipsosa.

Nacionalno internetsko istraživanje provedeno od 23. do 27. listopada pokazalo je da je 52 % vjerojatnih glasača reklo da podržavaju Bidena, dok je 42 % glasovalo za Trumpa.

Pet posto izjavilo je da razmatra kandidata treće strane, a samo 2 % reklo je da još ne zna kako će glasovati. Gotovo jedna trećina punoljetnih Amerikanaca izjavila je da je već glasala. Biden je vodio 8 postotnih bodova u prethodnoj nacionalnoj anketi provedenoj od 20. do 22. listopada.

Reuters / Ipsos je anketirao vjerojatne glasače u šest država – Wisconsinu, Pennsylvaniji, Michiganu, Sjevernoj Karolini, Floridi i Arizoni – koje će igrati presudnu ulogu u odluci hoće li Trump osvojiti drugi mandat ili će ga Biden naslijediti.

Najveća razlika je u Wisconsinu, gdje se 53 % anketiranih izjasnilo za Bidena, a 44 % za Trumpa. U Michiganu je Biden povećao prednost u odnosu na zadnju anketu sa 51, na 52 %, dok je Trump dobio 43 % glasova.

Najneizvjesnije je u Sjevernoj Karolini gdje je 49 % anketiranih dalo glas Bidenu, a   Trumpu.

Prema anketi Reuters / Ipsosa Biden vodi i u Pennsylvaniji, Floridi i Arizoni.

(Hina)


2 komentara

  • Biden u kakvom je fizickom i psihickom stanju i ne zna tko mu je protiv kandidat. Neku vece covjek u svome istupu pred medijima kaze dosta je vladavine Dzordza Busa vrijeme ga je skinuti nakon ove njegove lose vladavine . Sto vise reci o tom kandidatu. Uz duzno postovanje tom covjeku je potrebna skrb 24 h… Godine cine svoje.. Trump nije puno bolji ali je jos uvijek daleko sposobniji od Bidena…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.