Tko je ona? Marija Magdalena napokon će dobiti film o sebi

Studio Universal će nas naredne godine početkom prosinca razveseliti još jednom ekranizacijom nekog dijela Biblije. U pitanju je film o Mariji Magdaleni, s Rooney Marom u glavnoj ulozi.

Sva četiri evanđelista spominju Mariju Magdalenu kao svjedokinju navodnog uskrsnuća Isusa Krista. Gnostička Evanđelja daju naslutiti da je Marija bila važna u ranoj Crkvi te da ju je Isus posebno volio među učenicima. U Katoličkoj, Pravoslavnoj i Anglikanskoj Crkvi štuje se kao svetica, piše 24sata.hr.

“Film je autentičan i human prikaz jedne od najzagonetnijih i krivo shvaćenih osoba u povijesti. Ovaj biblijski film približit će nam priču o  Mariji (Rooney Mara), mladoj ženi u potrazi za novim načinom života. Sputana hijerarhijom društva, Marija se suprotstavila svojoj tradicionalnoj obitelji te se pridružila pokretu kojeg predvodi karizmatični Isus iz Nazareta (Joaquin Phoenix). Uskoro će naći svoje mjesto u pokretu te će se uputiti na putovanje do Jeruzalema”, piše u opisu filma.

Uz Maru i Phoenixa u filmu glumi i Chiwetel Ejiofor kao Petar, dok je ulogu Jude preuzeo Tahar Rahim.

Sve se snima pod budnim okom redatelja Gartha Davisa čiji je prošlogodišnji film ‘Lav’ bio i u konkurenciji za Oscara. Film u kina dolazi 02. prosinca 2018. godine.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

 • Marija Magdalena iz mjesta Magdale, povijesna je osoba , stvarna i bliska osoba našem Gospodinu. Kao sestra Lazarova (Isusova prijatelja i sljedbenika), upoznala je milost i blagotvornu riječ koja ju je oslobodila sedam zlih duhova koji su je opsjedali i mučili. Gospodin ju je izliječio jer je znao o kakvom se duhu radi, znao je Gospodin da je to jedan jaki, snažni, slobodan duh koji je upao u lance zloga preko tjelesnih slabosti koje ima svaki čovjek i žena. Bijaše Marija sedam puta mrtva kroz sedam zlih duhova koji su je mučili i držali u ropstvu požude, bluda i grijeha. Ona je kao u ptica u krletki zarobljena, osjetila da je Riječ Gospodinova ta koja je može osloboditi veruga grijeha i okova požude koji su je sputavali i činili da jedan jaki slobodarski duh bude zatočen od više zlih duhova kroz slabost tijela koja ju je pokoravala njima. Isus je oslobađa tih sedam đavolskih duhova i ona odtada nikada više ne želi ni trenutka biti udaljena od Gospodina. Ako i nije fizički sa pstalim ženama blizu Isusa sljedeći ga na njegovom putu širom Judeje i Galileje , onda je uvijek duhom, bvoljom i srcem blizu Gospodina koji ju je ponovo vratio u život jer kako sama kaže bijah mrtva ne jednom nego sedam puta i dođe Živi i reče mi ;Ja hoću, I ja mrtva oživjeh.Oživjeh u duhu jer bijah mrtva duhom iako izvanjski bijah naoko živa i puna života. Iznutra bijah mrtva i Gospodin mi srce probudi , život mi podari da mogu prepoznati pravi život i Onoga koji život nudi i daje onima koji Ga znaju prepoznati. ,
  Marija Magdalena , sestra Lazarova prva je kojoj se ukazuje uskrsli Isus To pokazuje koliko je Isus cijenio tu ženu koja je bila s njim do podnožja križa , dok je bio na križu i dok je vjerovala njegovim riječima kao će uskrsnuti treći dan.
  Zajedno sa Majkom Gospodinovom presvetom Djevom Marijom ,ona je među ženama koje će svjedočiti uskrsloga Isusa svojim uzornim životom.

 • Sva četiri Jevanđelista spominju Mariju Magdalenu kao svjedokinju( NE navodnog) NEGO VASKRSNUĆA Isusa Hrista.
  A u prvi dan sedmice dođe Marija Magdalina na grob rano, dok još beše mrak, i vide da je kamen dignut sa groba. Onda otrča i dođe Simonu Petru i drugom učeniku koga ljubljaše Isus, i reče:
  – Uzeše Gospoda iz groba, i ne znamo gde ga položiše.
  Tada izađe Petar i drugi učenik, i pođoše ka grobu. Trčahu pak oba zajedno, i drugi učenik trčaše brže od Petra i stiže prvi na grob. I nadvirivši se, vide pokrove gde leže; ali ne uđe. Tada stiže Simon Petar za njim i uđe u grob i vide pokrove gde leže. I ubrus koji beše na glavi njegovoj, da ne leži sa pokrovima, nego posebno savijen na jednom mestu. Tada, dakle, uđe i drugi učenik, koji prvi dođe na grob, i vide i verova; jer još ne znađahu Pismo da On treba da vaskrsne iz mrtvih. Onda se učenici opet vratiše doma.
  A Marija stajaše napolju kod groba i plakaše. I kad plakaše nadviri se na grob i vide dva anđela u belim haljinama gde sede, jedan čelo glave, a drgi čelo nogu, gde beše ležalo telo Isusovo.
  I oni joj rekoše:
  – Ženo što plačeš?
  Reče im:
  – Zato što uzeše Gospoda moga, i ne znam gde ga položiše.
  I ovo rekavši, obazre se natrag i ugleda Isusa gde stoji, i ne znađaše da je Isus.
  Reče Isus:
  – Ženo što plačeš?
  Koga tražiš?
  Ona , misleći da je baštovan, reče:
  -Gospodine, ako si ga ti odneo, kaži mi gde si ga položio, i ja ću ga uzeti.
  Isus reče:
  – Marija!
  Ona, okrenuvši se, reče:
  – Ravuni, – što će reći:
  “Učitelju!”
  Reče Isus:
  -Ne dotiči me se, jer još nisam uzišao Ocu svome; nego idi braći mojoj i kaži im: Uzlazim Ocu mome i Ocu vašem, i Bogu mome i Bogu vašem.
  A Marija Magdalina otide i javi se učenicima da je videla Gospoda i da joj ovo reče.
  VASKRSENJE – SVETO JEVANĐELJE PO JOVANU(20. 1-18)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.