Tko je kriv za propast Ljekarni ŽZH-a? 19 ljudi bez posla, lijekovi propadaju

Uskoro će se navršiti pet mjeseci otkad su Ljekarne Županije Zapadnohercegovačke prestale s radom, stečajni postupak je pokrenut 26. lipnja ove godine.

Lijekovi i drugi artikli i dalje unutra propadaju, iako je bilo zainteresiranih ljekarni, barem za kupnju lijekova, no s obzirom na situaciju, to nije realizirano. Prestanak rada ljekarni značio je i otkaz za 19 djelatnika. Oni koji su mogli otići u mirovinu, otišli su, a oni koji nisu, nažalost, na Zavod za zapošljavanje gdje se nadaju da će se barem neki farmaceuti javiti, ponuditi im posao i tako osigurati budućnost.

Što se ljekarni tiče, slijedi prodaja imovine stečajnog dužnika i namirenje vjerovnika sukladno Zakonu o stečajnom postupku.

Stečajni upravitelj Milodrag Petrović kazao je kako su obavljena ispitivanja i sad proces ide dalje. Donesena je odluka da se ide u praktičnu prodaju imovine. Zainteresiranih ima i zanima ih imovina, ali ima imovine koja je nesporna, kao i one koja je sporna, tako da je tu mnogo posla, govori Petrović. Ističe kako trenutačno postoje zalihe čija je vrijednost oko 100.000 maraka.

”Riječ je o složenom procesu, ta bi se imovina mogla prodati i biti funkcionalna, ali je na vjerovnicima donijeti konačnu odluku. Dao sam nekoliko prijedloga kako ovaj postupak ubrzati i sada je na njima da odluče kako će to napraviti. Znate, radi se o velikim tvrtkama i velikim potraživanjima i sporo se, bar za sada, donose odluke,” rekao je za Večernji list Petrović.

Podsjetimo, ova ustanova ima tri poslovna prostora vrijedna oko 500.000 maraka, ali su problem višemilijunski dugovi koji su se gomilali tijekom osam godina rada ustanove, pa nije moguće namirenje vjerovnika od imovine. Premda su 2007. godine, kada su utemeljene, najavljene kao najbolje rješenje, ubrzo su počele gomilati dugove.

Politička vodstva prebacivala su lopticu s jedne na drugu stranu, pa i danas kada ih se pita, vladajući od 2006. do 2010. upiru prstom u one koji su kasnije došli, dok su oni od 2010. pa nadalje prebacivali lopticu na one ranije.

Krivnju za propast Ljekarni ŽZH-a nitko nije preuzeo, a kako stvari stoje, nitko je nema namjeru ni preuzeti.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

  • HSP , dnevno.ba i Lijanova bagra pokrala i Mihu oatavila bez posla, covik je bio primoran otvorit ljekarnu. Dok je bio HDZ ljekarna je mogla funkcionirat k’o banka

 • Isti oni koji ne poštuju kolektivni ugovor za prosvjetu, isti oni koji imaju ogromna primanja uz plaću, isti oni kojima je za cilj osigurati što veće bogatstvo za vrijeme mandata.
  Jadni ti smo mi u ovoj županiji, a možda najgora stvar u ovoj županiji je kada pokušate nešto uraditi za ovu županiju ispadate budaletina prve klase. Ovu županiju treba detaljno reorganizirati, pod hitno. Kako? Samo Bog zna…

 • tko se pita kako je radnicima OTP LIŠTICA poduzeće nestalo prija 20 godina kako je bivšim radnicima OBNOVE STOLARIJE NOVOGRADNJE i ostalih NESTALIH PODUZEĆA Tko NAPLAĆUJE KIRIJU OD POSLOVNI PROSTORA ROBNE KUĆE koju su pravili i radnici OTP LIŠTICA šTO JE SA skladištem tko ga koristi i za čije interese NIKOGA NE INTERESIRARA a MNOGO JE VIŠE RADNIKA OSTALO BEZ POSLA te im šaljem PORUKU KAKO NAMA TAKO I VAMA AKO ŽELITE RADITI DIGNITE KREDITE STAVITE HIPOTEKU STANOVE KOJE STE DOBILI BESPLATNO OD TITE KAO ZASLUŽNI PODOBNI a mi koji smo radili kao i vi dobili BEZVRIDNI PAPIR SKOJIM MOŽEMO STRAŽNJICU OBRISATI ali mislim da VAM večini i nije potrebno radno misto jer ste se NAMIRILI

 • Jednim djelom bivsi radnici i radnice, kako da su mogli tablete prodavat punu cjenu a posle potpisivali recept i dio toga u dzep

 • Iskreno rečeno ja nisam nikad rado ulazila u gradsku ljekarnu bilo je neuslulužnih radnica jedva čekaja da te se riješe .Kupcu trebba lijepa riječ topao pogled one su samo čekale kada će u onu drugu prostoriju.Vidite Čolakove što rastura

 • Samo jos jedan pokazatelj kakvu lopovsku i nesposobnu vlast imamo
  Farmaceutika svugdje u svijetu cvjeta, najprofitabilnija grana, a nasi lopovi na vlasti su i to svojim lopovlukom unistili, pokrali i ostavili radnike gradskih ljekarni na ulici bez prihoda za zivot…

 • Jedino sto vlast zna je dobro se nazderat i doci jednom ili dvaput godisnje na most prdnut uz vijenac pod onim nakaradnim spomenikom u vidu kriza pokazujuci svoje debele trbuhe..

Komentiraj: