Tko je “Crna žena” o kojoj je pjevao Kićo: Obećao mi je da će me nazvati čim otvori oči

Od svog prijatelja i bivše ljubavi Krunoslava Kiće Slabinca na društvenim se mrežama oprostila i Mirjana Antonović, čuvena “crna žena” iz Kićine pjesme “Zbog jedne divne crne žene”.

Javili su mi da je naš Kićo Slabinac preminuo. Danas smo izgubili veliku legendu, prijatelja, voljenu osobu i velikog čovjeka. Par dana prije nego što je trebao u bolnicu Kićo me zamolio da mu obećam da ćemo u nebu biti zajedno. Obećao mi je da će me nazvati čim otvori oči… Mnogo će nam svima nedostajati, a posebno meni. Sućut njegovoj obitelji, napisala je Kićina “crna žena” koja živi u SAD-u, prenosi Jutarnji list.

Zanimljiva je i priča o njihovom poznanstvu.

Početkom 70-ih, Kićo je boravio u SAD-u, a to su bile, kako je ispričao, njegove najplodnije godine. Nije slučajno da ih je proveo s Mirjanom Antonović, ženom od koje je s pjesmom “Zbog jedne divne crne žene” napravio “prvu damu Jugoslavije”, ali ne prije nego što mu je fatalna crnka slomila srce.

Mirjana je Kiću osvojila ljepotom i bez puno razmišljanja odlučio joj je posvetiti pjesmu. Tekst je napisao u avionu kada se vraćao za Zagreb, a glazbu je napisao već dan kasnije.

Ona je tada bila u braku koji je bio pred raspadom i, kako je napisala u svojoj knjizi, mi smo se našli i uklopili jedno drugome u život. Nismo o tome smjeli ni govoriti. Prepreka je bila što je ona navikla na život na njujorškom asfaltu i dolazak u Osijek ili Zagreb nije dolazio u obzir, a ja se nisam vidio tamo. Ona je to naprasno prekinula, kako to već žene znaju; našla je nekog drugog i prevarila me da bih ja nju ostavio. Jako smo se ružno rastali, ružno za mene, ali o tome neću govoriti. Bilo je to 1974. godine. Nismo se više čuli nakon toga, ali zajedničke prijateljice rekle su mi da se isplakala kad je saznala da sam se oženio. Pjesmu sam napisao njoj, iako je ona tinjala u meni i prije, samo je bilo dovoljno da upoznam nekoga kome ću posvetiti tekst, ispričao je Kićo o svojoj kultnoj pjesmi koju će i dalje pjevušiti generacije, “Zbog jedne divne crne žene”.

Kićo je o divnoj crnoj ženi govorio ranije, u intervjuu za Plavi Vjesnik 1972. godine. Tada je ispričao da su zbog te pjesme povrijeđeni mnogi ljudi, a pogotovo on.

Da sam znao koliko ću zbog toga propatiti i drugima nanijeti boli, ne bih ništa pisao… Prestao bih pjevati, kazao je Kićo.

Krunoslav Kićo Slabinac iz mlađih dana

Divna crna žena pokazala se kao fatalna žena za glazbenike s područja bivše Jugoslavije. Nije joj uspio odoljeti ni srpski pjevač Miroslav Ilić.

S njim je, tvrdi, dobila i sina Devina. Miroslav to pak opovrgava. I tako već nekoliko godina. Mediji su više navrata prenosili kako pjevač odbija napraviti DNK analizu kako bi se utvrdilo očinstvo, a Mirjana je uporna u svojoj namjeri dokazivanja da govori istinu, te je cijeli slučaj završio na sudu.

I danas na svom Facebook profilu redovito izvještava pratitelje o svojoj borbi za istinom, a k tome je i Trumpova pristaša, stoga je zadnjih dana objavljivala mahom politički inspirirane postove.

Slabincu se javila nakon 46 godina sa željom da se vide kada posjeti Zagreb.

Crna žena i omiljeni glazbenik družili su se u glavnom gradu, a ona je fotografije ponovnog susreta objavila na Facebooku, što je kod mnogih izazvalo nostalgiju.

Mrijana Antonović

Kad smo se našli, iznenadili smo se kako se oboje dobro držimo. Popričali smo, nasmijali se i smijali glupostima. Razišli smo se kao prijatelji. Ja imam svoj život i vezu, ona ima svoj život. Ako mogu pozdraviti susjeda kojeg ne poznajem, shvatio sam da se mogu naći i s Mirjanom, dodao je tada Kićo.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.