Tko je Antonio Alvarez III., pjevač dance pjesme, koji će voditi Agrokor nakon Todorića?

Vođenje Agrokora, najveće privatne tvrtke u Hrvatskoj, preuzet će Antonio Alvarez III. Naime, u sklopu tzv. standstill ugovora kojega je Agrokor potpisao s vjerovnicima, određena je funkcija Chief Restructuring Officera, ključne osobe za provedbu programa stabilizacije Agrokora.

Ta osoba bit će Antonio Alvarez III. iz konzultantske kuće Alvarez & Marsal, koju je ruski Sberbank, jedan od glavnih vjerovnika Agrokora, nedavno angažirao za osmišljavanje izlazne strategije u Agrokoru.

Kako se navodi na službenim stranicama kuće Alvarez & Marsal, Antonio Alvarez III sin je osnivača tvrtke Alvarez & Marsal, ujedno i zaslužan za širenje te tvrtke na Europu. Radi se o konzultantskoj kući koja je, između ostalih, vodila i stečaj velike američke banke Lehman Brothers. Kuća Alvarez & Marsal prvenstveno se bavi restrukturiranjem posrnulih tvrtki te je izgradila svoju reputaciju radeći na nekima od najvećih stečajeva u povijesti.

Zaradili golem novac na stečaju Lehman Brothersa

No, rad tvrtke Alvarez & Marsal nije prošao bez kritika. Naime, njihovi konkurenti optužuju ih da tijekom restrukturiranja tvrtki učestalo pomažu vlastitim partnerima i povezanim tvrtkama, pa su tako za vrijeme stečaja Lehman Brothersa zajedno s pravnom tvrtkom Weil Gotshal zaradili više od milijarde dolara, zbog čega je stečaj investicijske banke Lehman Brothers proglašen najskupljim u povijesti.

Antonio Alvarez III rođen je na Filipinima, diplomirao je na sveučilištu Notre Dame, a MBA je dobio je na prestižnom američkom sveučilištu Cornell, prenosi Index.hr. Tečno govori francuski i engleski, a pasivno talijanski i španjolski. Ima 25 godina iskustva u radu s javnim i privatnim tvrtkama koje su se našle u problemima, a radio je u velikom broju europskih zemalja – od Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske i Nizozemske, preko Luksemburga, Švicarske, Finske, Norveške i Švedske pa sve do Estonije i Rumunjske.

U slobodno vrijeme Antonio Alvarez III bavi se dance glazbom, koju piše i izvodi pod umjetničkim imenom A3. Uz glazbu, rekreativno se bavi i golfom.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

  • nema kod nas strucnjaka nego dovukli kvazi pjevaca sa Filipina da dokrajci Agrokor!
    mogli su i iz Cada naci nekog ! jad i bijeda upravljanja!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.