Tko i kako kuha u SKB-u Mostar?

1800 obroka dnevno podijeli se u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Najviše vremena potrebno je za pripremu ručka koji se kuha od 7:30 do 11 sati. Sprema se za 600 bolesnika ovisno o njihovim dijagnozama.

Kuhinja SBK Mostar smještena je u Liska ulici, još iz vremena dok je u toj zgradi, umjesto današnje Psihijatrije, bio odjel za plućne bolesti. Plan je da se nova kuhinja koja bi imala drukčiji način posluživanja hrane gradi na Bijelom Brijegu nakon završetka izgradnje Pedijatrije.

U kuhinji trenutačno rade 32 zaposlenika od kojih je 12 kuhara i isto toliko pomoćnih te šefica kuhinje.

Željka Kolobarić koja za bolesnike kuha već sedam godina, ispričala je kako izgleda proces pripreme bolničke hrane. Detaljnije u prilogu.

(www.jabuka.tv | Foto: RTV Herceg Bosne)

24 komentara

 • Bio sam u bolnici.Kada si jadan i bolestan nije ti do života,a kamoli da nešto jedeš.Ovi što su došli zbog lakših stvari,e oni mogu jesti i izmišljati da im nije dobro.Neki imaju primjedbe i žale se na svu hranu koja se priprema po bolnicama,studentskim domovima,đačkim domovima,domovima umirovljenika itd.
  Taki obično kod kuće jedu najlošije.

  • Evo ja govorim iz svoje perspektive -rodilje. Kad bi žena trebala povratiti snagu i dobro jesti kako bi mogla i svoju bebu hraniti, dolje u bolnici praktički gladuješ, jednostavno nije dovoljno, o ukusima neću ni raspravljati. Ali ona tri obroka što dobiješ dolje su smiješna, jednostavno moraš imati nešto sa strane. Nisu u bolnici svi umirući i teško bolesni, svim pacijentima su potrebni zdravi i kvalitetni obroci, a toga u Mostaru ima malo!

   • Aj ne serendajte majke vam! Sta treba, telecih rebara da vam daju??? Hrana je u skladu sa zdravstvenim smjerrnicama, a vi moderne rodilje donosite sebi kad vam ne valja. Sta pametujete vise!!!!

 • Dobro ti neki izmisljaju neznam sta kuci jedu.Ode u bolnicu da se lijeci i treba mu pored toplog obroka donit po narudzbi.

 • “Nehigijenski uvjeti rada, prijem robe s isteklim rokom, nepravda i prevelika razlika u plaći istih među jednakima…”

  E ovo je početak jednog članka od neki dan kojeg su imenom i prezimenom potpisali sami radnici…šta je sad ovo po svim portalima, odjednom sve bajno krasno

 • Bio sam u bolnici u Mostaru i iz prve ruke mogu svjedociti da je hrana ukusna i kvalitetna. Nemam osobnog interesa da ih hvalim. Sve pohvale osoblju bolnicke kuhinje.

 • Nigdi lipse kalje sa onon govedinon crnon nisan jia. Neznan more li se igdi doc u bolnicu kad je ona na meniu da se narucin, platija bi ja dobro. Iman para

 • Bila u bolnici 2021. Majko moja, ja sam uporno tvrdila da ne može sirovina tj.namitnice biti toliko loše koliko ih oni naprave lošim. Prestrašno nešto. Kuham svaki dan, znam o čemu pričam. Samo juha i čaj valjaju i doslovno NIŠTA više. Jadan li je onaj tko nema nekoga da mu nešto donese.

 • a stabi vi jili kad dođete u bolnicu? janjetinu? burek? peku ispod sac? krvi ti iđi u marinka ako van se to jide

  • A jesi navalio ti s tom hvalidbom te hrane dole, mora da si iz Mamića kao i ova Kolobarićka što kuha. Nedaj je Bože želit, al ono je strašno šta daju bolesnicima!

 • Hrana tu i tamo ali higijena je na jako niskom nivou odjeli peršina sobe bolesničke po tri dana se ne brišu lavabo da bog mili sacuva dobiješ tu bakteriju i kuku tebi onda zato molit se bogu samo dy nedodes u bolnicu

 • Ma ako ti se nesvida hrana donesu ti od kuce a šta je sa higijenom sobe neuredne po tri dana se nije brisala gdje sam lezo a lavabo i vecei gluho bilo

 • Boze sacuvaj. Dobro dok imamo koga kuci pa nam donesu. Za Antu ne moze čistačica čistiti sobe ni bolnicu . Rade prvu smenu vec u podne kuci nije ni čudo sto nije obrisano.

 • Prvo nezadovoljava ,hladan krumpir bio pecen ili kuhan nama ukusa.Treba biti zdrav igladan da bi ga jeo da onom slašču ,što neki proriču Bolje su stari vojaci jeli na Tirolu.Probudite se nesto kod vac u kutiji,obrok staces tako je.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.