Tko će najbrže trčati do vrha Velikih mostarskih stepenica?

Drugo izdanje jedinstvene utrke kultnim Velikim mostarskim stepenicama na Bijelom Brijegu sa 112 stepenica održat će se u srijedu, 24. travnja s početkom u 17.30 sati.

Utrku organizira udruga Kinezis uz potporu Studentskog centra Mostar i udruge građana Bijeli Brijeg s ciljem promicanja važnosti tjelesne aktivnosti i motiviranja ljudi na korištenje stepenica u svakodnevnom životu.

Ovaj kratki trkački izazov najpoznatijim stepenicama u gradu Mostaru organiziran je u sklopu obilježavanja “Dana bez lifta” (“No Elevators Day”), globalnog događaja koji se održava diljem Europe posljednje srijede u travnju.

Ovogodišnje izdanje utrke donosi zanimljiv model paralelnih startova natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Parovi za samo natjecanje bit će izvučeni slučajnim odabirom. Pobjednik/ca prolazi u iduće kolo natjecanja sve do finalnog nastupa u kojem će sudjelovati najbržih dvoje ženskih i muških natjecatelja. Kotizacija za samo natjecanje je besplatna uz obaveznu prijavu na službenoj web stranici www.mostar.run.

Udruga „Zdrav život Kinezis“ kao koordinator projekta za Bosnu i Hercegovinu poziva organizacije, kompanije, javne kolektive, pojedince, da se priključe obilježavanju ovoga dana i na kreativan način budu pokretači pozitivnih društvenih promjena, priopćila je navedena udruga na službenoj stranici.

(www.jabuka.tv | Foto: Jadran Čilić)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.