Tisuće vjernika na proslavi Divina dana na Kedžari

Divin dan proslavljen je na Kedžari uz tisuće vjernika koji su se okupili iz brojnih dijelova BiH i Hrvatske, kao i nekih zemalja Europe pa sve do daleke Australije.

Divin dan proslavljen je, prema drevnoj ramskoj tradiciji, na prvu nedjelju nakon blagdana sv. petra i Pavla. Tisuće vjernika došle su na proslavu dana posvećena Divi Grabovčevoj.

Proslava Divina dana započela je u subotu misom Uočnicom, koju je predvodio fra Branko Malekinušić. Prije početka svete mise tekst “Poruke Dive Grabovčeve” u ramskoj narodnoj nošnji izrekla je djevojka Iva Pavlović.

U nedjelju, na Divin dan, uz suslavlje osam svećenika, svečanu svetu misu predvodio je i pod njom propovijedao fra Sretan Ćurčić, gvardijan franjevačkoga samostana u Tomislavgradu.

Misno slavlje pjevanjem su uveličale članice Etno skupine “Čuvarice”.

Posljednjih nekoliko godina povećava se broj hodočasnika na grob Dive Grabovčeve, a portal Rama-prozor.info javlja da ih je u nedjelju bilo desetak tisuća.

Na Kedžaru su hodočastili vjernici iz Rame, Uskoplja, Bugojna, Jablanice, Konjica, Tomislavgrada, Livna, Središnje Bosne, kao i oni iz hercegovačkih mjesta: Posušja, Širokog Brijega, Ljubuškoga, Gruda, Mostara i drugih krajeva. Posebno brojni bili su vjernici iz Hrvatske.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.